Elektrik Mühendisleri Odası 44. Genel Kurulu - Son Dakika
Ekonomi

Elektrik Mühendisleri Odası 44. Genel Kurulu

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Göltaş: "Çalışma yaşamında bilimsel teknik hiç bir önlem alınmayan koşullarda, 'iş kazaları' adı altında sistematik cinayetler işleniyor"

18.04.2014 13:14

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Göltaş, "Çalışma yaşamında bilimsel- teknik hiç bir önlem alınmayan koşullarda, 'iş kazaları' adı altında sistematik cinayetler işleniyor" dedi.

Göltaş, Kocatepe Kültür Merkezinde düzenlenen EMO'nun 44. Genel Kurulu'nda, odalarının elektrik-elektronik, haberleşme, kontrol ve biyomedikal mühendislerinden oluşan 47 bini aşkın üyesi, 14 şubesi, 112 il-ilçe ve 170 iş yeri temsilciliği, yüzlerce bilimsel yayını ve 190 çalışanı bulunduğunu söyledi.

Kadın meslektaşlarının yaşadığı sorunlara dikkati çeken Göltaş, "Kadın mühendisler meslek alanlarında da cinsiyetleri yüzünden ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar. Sıklıkla iş yerlerinde tacize, şiddete, mobbinge uğramaktadırlar. Eşit işe, eşit ücret talebi hala karşılanmış değildir" diye konuştu.

Göltaş, işçi sağlığı ve güvenliğinin kağıt üzerinde kaldığını savunarak, "çalışma yaşamında bilimsel- teknik hiçbir önlem alınmayan koşullarda, iş kazaları adı altında sistematik cinayetlerin işlendiğini" iddia etti.

Konuşmaların ve divan üyelerinin seçiminin ardından, kaçak elektrik kullanımına karşı verdiği mücadelede uğradığı saldırı sonucu 18 Ekim 2002'de hayatını kaybeden Hasan Balıkçı anısına, gazeteci İsmail Saymaz'a onur ödülü verildi.

Genel kurul yarın ve pazar günü de devam edecek. 44. dönem yönetim, onur ve denetleme kurulu 20 Nisan pazar günü yapılacak seçimlerle belirlenecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Elektrik Mühendisleri Odası 44. Genel Kurulu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement