Emin Emine Teoman Uygulama Okulu Törenle Açıldı - Son Dakika
Güncel

Emin Emine Teoman Uygulama Okulu Törenle Açıldı

Emin Emine Teoman Uygulama Okulu Törenle Açıldı

Emin Emine Teoman Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nin açılış töreni, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ve protokolün katılımı ile gerçekleştirildi.

24.10.2013 19:37  Güncelleme: 19:35

Niğde Merkez'de, Emin Emine Teoman Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi açıldı.

Niğde Merkezde engelli öğrencilere yönelik Emine Teoman Hanımefendi'nin bağışları ile Emin Emine Teoman Eğitim Uygulama ve İş Eğitim Merkezi'nin açılış törenine, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Sağlık Müdürü Ali Rıza Erdoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Daire müdürleri, Milli Eğitim Müdürlüğü idarecileri, okul ve kurum müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra törende konuşma yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç;" Bu dünyada isimleri ölümsüz kılmak, isimleri yaşatmak, ancak iki hal ile olur. Ya insanlığa hayırlı bir eser bırakmanız, ya da insanlığa hayırlı bir icat bırakmanız ile olur. Adınızı yaşatacak eserler bırakmak önemlidir. Biz Niğdeliler olarak Sungurbey'i hala yâd etmiyor muyuz? Halen onu anmıyor muyuz? Niğde'de ismi yaşayan isimler çağlar ötesinden bize hayırla seslenmiyor mu? Bıraktıkları eserlerden istifade etmiyor muyuz? İşte böyle bir hayırla yine beraberiz. Belki de kıyamete kadar yaşayacak bu kutlu müessese de dezavantajlı, bizim sahip çıkmaya mecbur olduğumuz öğrencilerimizin eğitimine vesile olacak bu hayırlı müessesede Emin ve Emine Teoman isimleri uzun süre yaşayacaktır. Ben Hanımefendiye ve eşine teşekkür ediyorum. Bu binlerce yıllık geleneğimizin daha da yayılarak Niğde'mizin eğitimine katkılarını arttırarak devam etmesini diliyor ve teşekkür ediyorum. " diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci; "Bu eğitim kurumlarının açılmasında öncülük eden Emin ve Emine Teoman ailesine yaptıkları bağışlardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu güzel çocuklarımız için değişik okul ve kurumlar açtık. Saruhan Uygulama Merkezimiz de Emine Teoman Hanımefendi'nin katkıları ile yeni yapılan binaya taşımış olduk. Bu yapılanların yeterli olmadığını biliyoruz. Çok şey yapmamız gerektiği bilinci ile çalışmalarımıza ve yeni okul yapımlarına devam edeceğiz. " diye konuştu.

Emine Teoman ise yaptığı konuşmada, " Bir okul açmak bir hapishane kapatmak demektir. Okullar sosyal yaralarını saran, tedavi eden birinci derecedeki kurumlardır. Bizleri muasır medeniyetler seviyesine hazırlayan öğretmenlerimize sonsuz saygı ve sevgimizi esirgemeyelim. Biz hayırseverler olarak her zaman sizlerin yanındayız. Biz okula ismimizin verilmesini istemedik. Yakın akrabalarımız Niğde'mize birçok okul yaptırdılar. Onlardan esinlenerek bizimde katkımızın olmasını istedik ve bu hayırlı işi başlattık. Bizden sonrada çocuklarımız ve yakınlarımız hayır kapılarını aralayarak ülkemize ve ilimize güzel eserler bırakmalarını istiyoruz. Bizlere bu fırsatı veren başta Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" diye devam etti.

Okul müdürü Recep Çakıroğlu ise "Okulumuzun açılış töreninde bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ederiz. Okulumuzun 1. Kademede 74 ve 2. Kademede 49 öğrenci, özel eğitim iş uygulama merkezimizde 40 öğrenci eğitim görmektedir. Okulumuza kayıt, Rehberlik Araştırma Merkezi tarafından eğitsel tanısı yapılmış bireylerin İl Özel Eğitim Hizmetleri Kurulu kararınca yapılmaktadır. Eğitimde bütünlük süreklilik ve okulumuzda verilen eğitimi çevre ve ailede devam etmesini sağlamak için her hafta aile eğitimi verilmekte ve ayrıca aile eğitimi seminerleri düzenlenmektedir. Bu bağlamda okulumuza katkılarını esirgemeyen Emine Teoman Hanımefendi'ye huzurlarınızda teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç tarafından arsayı bağışlayan Emine Teoman Hanımefendi'ye çiçek ve plaket takdim edildi. Halkoyunları ve gösterilerinin ardından okul açılışı gerçekleştirildi ve bina protokol tarafından gezildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Emin Emine Teoman Uygulama Okulu Törenle Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement