Rize Emniyet Müdürlüğü İnternet Alışverişleri İçin Uyardı - Son Dakika
Yerel

Rize Emniyet Müdürlüğü İnternet Alışverişleri İçin Uyardı

Rize Emniyet Müdürlüğü İnternet Alışverişleri İçin Uyardı

Rize Emniyet Müdürlüğü, internet üzerinden alışverişlerde bilinen ve güven kazanmış sitelerinin tercih edilmesi konusunda vatandaşları uyardı.

23.08.2014 11:47  Güncelleme: 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların internetten yaptıkları alışverişte mağduriyet yaşamamaları konusunda uyarılarda bulunularak, "İnternet üzerinden alışveriş yapılmak istendiğinde bilinen ve güven kazanmış internet siteleri tercih edilmelidir. İnternet sitesinin güvenli olup olmadığı konusunda alışveriş yapan kişilerin site hakkındaki yorumları, şikayet edilen internet sitelerinde alışveriş yapılmak istenen siteyle ilgili bir kayıt bulunup bulunmadığı kontrol edilmelidir" ifadelerini kullandı.

Gerçek kredi kartı bilgileri girilerek alışveriş yapılan sitelerde 3D ve https güvenlik protokolünün olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnternet sitesinin adının yazdığı adres çubuğunda https veya 3D güvenlik sisteminin olup olmadığı açık bir şekilde ifade edilmektedir. Bilinen bir çok markanın sahteleri gerçekmiş gibi lanse edildiğinden özellikle teknoloji ile ilgili ürünlerin alınması esnasında daha dikkatli olunmalıdır. İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde kesinlikle sanal kredi kartı kullanılmalı ve sanal kredi kartı kullanımının limiti ve kullanılma tarihi yapılacak alışverişe göre belirlenmelidir. İkinci el alışverişlerde ürünü görmeden ya da çalışıp çalışmadığını kontrol etmeden kesinlikle kapora şeklinde tanımadığınız kişilere para gönderilmemelidir. Özellikle araç alımı yaparken araç kontrol edilmeden, devir işlemi yapılmadan, motor-şase numaraları kontrol edilmeden kesinlikle ödeme yapılmamalıdır. Kişisel üyelik bilgileri ve TC kimlik numarası gibi hiçbir bilgi internet üzerinden paylaşılmamalıdır. Telefon yoluyla kendilerini bankacı ya da sigortacı olarak tanıtan şahıslara itibar edilmemeli. Bu tür şahısların yönlendirilmesi ile kart sahibinin telefonuna gönderilen bankacılık işlemlerine ait şifreler bu kişilerle paylaşılmamalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Rize Emniyet Müdürlüğü İnternet Alışverişleri İçin Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement