En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Huaweı'den - Son Dakika
Güncel

En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Huaweı'den

En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Huaweı\'den

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü, Huawei'nin en çok uluslararası patent başvurusu yapan küresel şirket olduğunu açıkladı.

21.03.2016 11:40

Huawei, Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü'nün (The World Intellectual Property Organization - WIPO), 16 Mart'ta yayınladığı, 2015'in ikinci yarısında, en çok patent başvurusu yapan global şirketlerin açıklandığı listede ilk sırada yer aldı. Huawei, 3.898 patent başvurusuyla (bir önceki yıla göre göre 456 adet daha fazla), Qualcomm, Samsung, Sony ve HP markalarını geride bıraktı.

Örgüt, gelen başvuruları, Uluslararası Patent İşbirliği Anlaşması (Patent Cooperation Treaty - PCT) standartlarına göre değerlendirirken, gerçekleştirilen patent anlaşmaları, bahsi geçen ürünlere ve tasarımlara, 148 ülkede patent koruması sağlıyor.

PCT kapsamındaki uluslararası patent başvuruları, 2015 yılında yüzde 1,7'lik artışla, 218.000'e ulaşarak, yıl bazında bir rekora da imza atılmış oldu. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Francis Gurry, "Özellikle endüstriyel tasarım alanındaki uluslararası patent başvuruları, şirketlerin inovatif ürünler ortaya koyma noktasında geldikleri noktanın da önemli bir göstergesi niteliğinde" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Huaweı'den - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement