En yeni antivirüsler testte - Son Dakika
Teknoloji

En yeni antivirüsler testte

En yeni antivirüsler testte

En güncel, ücretli ve ücretsiz antivirüslerin hangileri başarılı, hangileri sınıfta kalıyor?

24.07.2012 02:00

Güvenilir bağımsız antivirüs testleriyle tanınan virüs laboratuvarı AV-Comparatives, Mart ile Haziran ayları arasını kapsayan yeni antivirüs tarama raporunu internette paylaştı.

AV-Comparatives, testlerinde farklı antivirüs paketlerinin virüs algılama oranlarını sınamakla kalmıyor ve hatalı biçimde virüs olarak algılama oranını da sınıyor ("yanlış alarm"). Test ortamı olarak ise Windows XP Service Pack 3 kullanılıyor. AV-Comparatives'in testi içerisinde ücretli paketler dışında ücretsiz antivirüsler de bulunuyor. Ücretsizler arasında en iyi çözüm, Avast Free Antivirus olarak dikkat çekiyor. İkinci en iyi ücretsiz çözüm ise AVG Anti-Virus Free 2012 olarak göze çarpıyor. Avast'ın virüs algılama performansı oldukça iyi, ancak 28 gibi yüksek sayıda yanlış alarm vermiş olması bu durumu gölgelendiriyor.

Mart-Haziran döneminin üçüncü sırasında sadece 3 yanlış alarm veren ve oldukça yüksek bir algılama oranına sahip Kaspersky Internet Security 2012 var.

AV-Comparatives'in son testinin birincisini, ikincisini ve listenin geri kalanını sonraki sayfamızda bulabileceğiniz tabloda görebilirsiniz!

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji En yeni antivirüsler testte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement