Endonezya'da İşçi Eylemleri - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da İşçi Eylemleri

Ülkede binlerce işçinin, ücretlerine zam ve sözleşmeli çalışanların kadroya alınması talebiyle başlattığı eylem ülke genelinde sürüyor.

30.10.2014 21:31  Güncelleme: 08:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya'da binlerce işçi, maaşlarına zam ve sözleşmeli çalışanların kadroya alınması talebiyle başlattığı eyleme ülke genelinde devam ediyor.

Endonezya İşçi Sendikaları Konfederasyonu'nun organizesinde ülke genelinde düzenlenen işçi eylemleri devam ediyor. Yeni hükümetin göreve başladığı ülkede, Bogor şehrinde buluşan binlerce işçi, yeni Cumhurbaşkanı Joko Widodo aleyhine sloganlar atıp, pankartlar açtı.

Bogor şehrinde toplanan binlerce işçi, iş başı yapmadı ve bir gün greve giderken, işçilerin gerçekleştirdiği eyleme Bogor Valisi Bima Arya da katılarak destek verdi.  İşçiler, ellerindeki pankart ve dövizlerle sloganlar atarak zam talep etti, sözleşmeli çalışanların kadroya alınması için hükümete çağrıda bulundu.

Eyleme katılan Bogor Valisi Bima Arya, haklarını arayan işçilere destek vermek için eylemlere katıldığını söylerken, "Bugün işçilere destek vermek için eyleme katıldım. İşçilerimize verilen sözlerin tutulması gerektiğini düşünüyorum. İşçilerimizin hak ettikleri maaşın daha fazla olduğunu artık hükümetin de görmesi gerekiyor" dedi.

Eyleme katılan binlerce işçi motorsikletlerle konvoylar oluştururken, polis şehir merkezinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İşçiler, 210 dolar olan aylık maaşlarının 330 dolara çıkartılmasını ve sözleşmelilerin kadroya geçiş sürecindeki kuralların yumuşatılmasını istiyor.

Endonezya'da geçen yıl greve çıkan işçilerin ücretlerine hükümet yüzde 44 iyileştirme yapmıştı. - Cakarta

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da İşçi Eylemleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement