Endonezya'da İşçi Protestosu - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da İşçi Protestosu

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yaklaşık 20 bin kişi, büyük fabrikalardaki toplu işten çıkarmaları protesto etti.

06.02.2016 12:16

Endonezya'nın başkenti Cakarta'da yaklaşık 20 bin kişi, büyük fabrikalardaki toplu işten çıkarmaları protesto etti.

Endonezya Metal İşçileri Birliği ve Endonezya Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı binlerce işçi, Bunderan Hi Meydanı'nda buluşarak sloganlarla Başkanlık Sarayı'na kadar yürüdü.

Saray önünde toplanan yaklaşık 20 bin kişi, bazı fabrikalarda işçilerin toplu olarak sözleşmelerinin iptal edilmesini protesto etti.

Protestoyu organize eden Iswan Abdullah AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şu an toplu işçi çıkarımı yapan fabrika yöneticileri ile tazminatlar konusunda görüşmeler yapılıyor. Hükümetin de bu konuda adımlar atarak işçi haklarını savunması gerekiyor" dedi.

İkbal, özel sektörde çalışan işçilerin hiçbir garantisi olmadığını söylerken, fabrikaların istedikleri zaman işlerine son verebildiğini ifade etti.

Hükümetin Çin gibi diğer ülkelerden işçi getirme politikasına karşı olduklarını belirten Abdullah, "Yerli işçilerin hakları gözetilmiyor. İşçilerin sağlık güvenceleri ve sigortaları yok. İşçi haklarına sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ülke ekonomisinde yaşanan yavaşlama nedeniyle fabrikalar yaklaşık 2 bin kişinin işine toplu olarak son verdi.

Uzmanlara göre Ford, Yamaha, Honda, Shinkei, Hino, Shamoin, Starlink, ASA Elektronik ve Jaba Garmindo gibi büyük fabrikaların da birçok kişiyi işten çıkarması söz konusu. Bunun gerçekleşmesi halinde 10 bin işçinin daha işsiz kalması bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Endonezya'da İşçi Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement