Endonezya'da "İkinci Eş" Alana Verilen Ceza Tartışılıyor - Son Dakika
Güncel

Endonezya'da "İkinci Eş" Alana Verilen Ceza Tartışılıyor

Endonezya\'da "İkinci Eş" Alana Verilen Ceza Tartışılıyor

Nüfusu 3.5 milyonu aşan Lombok adasında erkek memurlara ikinci eş için 82 dolar ödeme şartı getirildi. Din İşleri Bakanlığı karara itiraz etti.

17.10.2014 11:37  Güncelleme: 21:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Endonezya Din İşleri Bakanlığı'nın bugün yaptığı açıklamaya göre, nüfusu 3.5 milyonu aşan Lombok Adası'nda devlet memuru olarak erkek çalışanların ikinci eşlerini alabilmeleri için yerel yönetime 82 Dolar ücret ödemeleri şartı getirildi.

DİN İŞLERİ BAKANLIĞI İTİRAZ ETTİ

Lombok Adası'nda başlatılan uygulamada, devlet memurları ikinci bir kadınla evlenmek istediğinde 1 milyon Rupi (82 Dolar) ücret ödemek zorunda. Din İşleri Bakanlığı, yerel yönetimden çok eşliliği engellemek için getirilmiş olduğu söylenilen bu kuralın iptal edilmesini istedi. Endonezyalı yerel halk ise kuralın çok saçma olduğunu, zaten var olan bir durumdan kâr elde etme amacı güdüldüğünü düşündüklerini belirttiler.

Din İşleri Bakanlığı İslami Rehberlik Departmanı Başkanı Muhammadiyah Amin "Bu kuralı hemen kaldırmalılar" derken çok eşlilik konusunda ülke genelinde düzenlemelerin yapılmış olduğunu, bu tarz bir kuralın koyulamayacağını belirtti. Endonezyalı bir erkek, ilk eşinin müsaadesi olması halinde ikinci bir eş alabiliyor.

İKİNCİ EŞ İÇİN AMİRDEN DE İZİN GEREKİYOR

Endonezyalı devlet memurlarının ise ilk eşlerinin yanı sıra iş yerindeki amirinden de izin alması şartı var. Tüm aksi söylemlere rağmen Doğu Lombok İlçe Başkanı Ali Bin Dahlan "Bu kural kadınları koruyor. Eğer ben bu düzenlemeyi yapmasaydım, erkeklerin çok eşliliği daha kolay hale gelecekti." diyerek kuralı savundu. Endonezya'da asgari ücret aylık 82 Dolar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Endonezya'da 'İkinci Eş' Alana Verilen Ceza Tartışılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Hakan: laa bunlar kedi köpek fare böcük ne bulurlarsa yiyorlar . . . . . . . . . . 7 24 Yanıtla
  • komt: 2. , 3. veya 4. eş olmayı bir kadın olarak kabul edebilir misiniz? 10 15 Yanıtla
  • damdandama: hmm. . . . . . insanlara fiyat biçmek ve parayla almak. . . kölelikden de kötü, çünkü iş cinsellik de kapsıyor. . . hangi ülke dediniz? hani şu koyunların bahsettiği kafir iskandinav, avrupa veya amerika ülkeleri mi? kim daha kafir???????? 13 11 Yanıtla
  • EBUZ ZINDIK ANTİ HIRZANİ ADOLF HİTLER: ben isterim arkadaş biri vırvıra başladımı giy ayakkabıyı hemen ötekine kaç o vırvıra başlarsa bu sefer hemen ilkine kaç Allaaaaaaaaaaa :):):):) 13 5 Yanıtla
  • by meçhul: adamların yasası bizimkinden güzel bir erkeğin en az iki eşi olmalı 8 5 Yanıtla
  • gerzek: Haydar berk , amirin sana biniyormu. sanirim yasamisligin var. 3 2 Yanıtla
  • reboo: oh yee 1 3 Yanıtla

Advertisement