Enflasyon Rakamları - Son Dakika
Ekonomi

Enflasyon Rakamları

BTSO Başkanı Burkay: "Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankasının faiz indirimi için koşullar oluşmuş olacaktır.

05.01.2015 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, "Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankasının faiz indirimi için koşullar oluşmuş olacaktır. Bu da büyümeyi ve iç pazarı destekleyecektir" ifadesini kullandı.

Burkay, aralık ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, aralık ayında aylık bazda TÜFE'nin yüzde 0,44, ÜFE'nin ise yüzde 0,76 gerilediğini kaydetti.

Böylece TÜFE'nin yılı yüzde 8,17, ÜFE'nin ise yüzde 6,36 seviyesinde kapattığını belirten Burkay, başta döviz kuru artışları olmak üzere bu yıla özel nedenlerle enflasyonun hedeflerin üzerinde kaldığını vurgulayarak, "Ancak yeni yılın ilk aylarında enflasyonda önemli bir gerileme beklenmektedir. Aralık ayındaki düşüşler de bunun habercisidir. Enflasyondaki düşüş kalıcı olursa Merkez Bankasının faiz indirimi için koşullar oluşmuş olacaktır. Bu da büyümeyi ve iç pazarı destekleyecektir. Bu çerçevede birkaç ay daha sabretmek gerekecektir" değerlendirmesinde bulundu. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Enflasyon Rakamları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement