Engelli Bebek Mutluluğu 5'inci Ailede Buldu - Son Dakika
Yerel

Engelli Bebek Mutluluğu 5'inci Ailede Buldu

Doğumdan sonra annesi tarafından hastanede terk edilen Kaan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından verildiği 3 aileden de engelli olduğu için bir süre sonra geri getirildi Nörolojik gelişim bozukluğu görülen ve epilepsi hastası olan Kaan bebek, mutluluğu tüm hastalıklarına rağmen kabul eden Koç ailesinde buldu Koruyucu baba Koç: "Kaan'ın engelli olması bizim için bir sıkıntı olmadı.

24.07.2014 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESMA KÜÇÜKŞAHİN - Öz annesi tarafından terk edilen mikrosefali ve epilepsi hastası Kaan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü tarafından verildiği 3 aileden de engelli olması nedeniyle geri getirildi. Kaan bebeği, en sonunda hastalıklarına aldırmayan Koç ailesi bağrına bastı.

Doğduğu gün annesi tarafından hastanede terk edilen Kaan bebek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı çocuk yuvasında koruma altına alındı. Bir süre sonra Kaan bebek, çocuk sahibi olmak isteyen bir aile tarafından evlat edinildi.

Ancak aile sağlık sorunları olduğu ortaya çıkınca Kaan bebeği kuruma iade etti. İki kez de koruyucu aile olmak isteyen kişilerce alınan Kaan bebek, yine aynı gerekçelerle kuruma geri getirildi.

Mikrosefali olarak bilinen nörolojik bozukluk tespit edilen ve epilepsi hastası olan bebeğin koruyucu aileliğini 7 ay önce Mehmet-Serpil Koç çifti üstlendi.

Argıncık Mahallesi'ndeki evlerinde mütevazi bir yaşam süren, iki çocuk sahibi Koç ailesi, kendi çocuklarından ayırmadıkları 15 aylık Kaan'ı bir an olsun yalnız bırakmıyor.

Gülümsemesiyle etrafa mutluluk saçan Kaan'ın ailenin diğer çocuklarının sevgi ve ilgisiyle adeta gözlerinin içi parlıyor.

"Çok mu para alıyorsunuz' sorusuna çok üzülüyoruz"

Koruyucu anne Serpil Koç, biri 13 yaşında kız, diğeri 10 yaşında erkek 2 çocuklarını olduğunu belirterek, "Çocuklar büyüyünce koruyucu aile olmaya karar verdik" dedi.

Yaklaşık 7 aydır Kaan'la birlikte olduklarını anlatan Koç, şunları söyledi:

"İki çocuğum vardı, Kaan ile 3 çocuğum oldu. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Kaan'ın sağlık sorunları olduğunu söylemişti. Gelişim bozukluğu var. Epilepsi ve mikrosefali hastası. Bir hafta önce de kafa yapısı küçük olduğu için ameliyat edildi. Yürümüyor, oturamıyor. Engelli bir çocuğun koruyucu ailesi olduğumuz için çevremizden olumsuz tepkiler aldık. Takdir edenler de oldu ancak çoğu insan 'nasıl cesaret ettiniz, nasıl karar verdiniz?' diye şaşırıyor. En çok da 'çok mu para alıyorsunuz' sorusuna çok üzülüyoruz. Allah korusun kendi çocuklarımızda da engel olabilirdi, öyle doğsalardı çocuklarımızı istemeyecek miydik."

Geçirdiği ameliyat süresince de Kaan'ın başından ayrılmayan Serpil Koç, "Eşimden ve çocuklarımdan Allah razı olsun. Onlar desteklemeseydi bu kadar ilerleyemezdik. İlgi ve sevgi sayesinde sağlığına kavuşacağına inanıyoruz" dedi.

"Amacımız topluma yararlı fert yetiştirmek"

Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikada işçi olarak çalışan Mehmet Koç da eşinin önerisiyle koruyucu aile olduklarını dile getirdi.

Zaman zaman çocuk yuvalarını ziyaret ettiklerini belirten Koç, şöyle devam etti:

"Bazı arkadaşlarım çocuk yuvasında yetişmişti. Bu nedenle yuvalarla bir irtibatımız oluştu. Koruyucu aile fikrine bu yüzden sıcak baktım. 15 yaşında annemi kaybettim, bunların ben de duygusal etkisi de oldu. İki çocuk babasıyım. Kaan bebeği de çok seviyoruz. Kaan'ın engelli olması bizim için bir sıkıntı olmadı. Çünkü amacımız topluma yararlı bir fert yetiştirmek. Akşam sağlıklı yatıyoruz, sabah nasıl kalkacağımızı Allah bilir. Sağlıklı uyanıyorsak eğer her uyandığımızda bir şükür olmalı dilimizde."

Koç, çocuklarının da Kaan bebeği çok sevdiğini ve bu süreçte kendilerine destek olduklarını anlattı

"İyileşmesi için Yasin okudum"

13 yaşındaki Dilara da koruyucu aile uygulamasını daha önce hiç duymadığını, annesi eve bir kardeş getirmeyi teklif ettiğinde çok sevindiğini ifade etti.

Kaan'a ağabeylik yapan 10 yaşındaki Muhammed ise "Onunla oyun oynuyor, televizyon izliyoruz. Hasta olduğu zaman çok dua ettim iyileşmesi için. Yasin okudum, onu çok seviyorum" diye konuştu. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Bebek Mutluluğu 5'inci Ailede Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement