Engelli Vatandaşı Almayan Otobüs Şoförüne Ceza - Son Dakika
Yerel

Engelli Vatandaşı Almayan Otobüs Şoförüne Ceza

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, engelli bir vatandaşı duraktan almadığı tespit edilen toplu ulaşım aracının sahibi ve sürücüsüne idari para cezası vererek, aracı bir ay hizmetten men etti.

22.04.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, engelli bir vatandaşı duraktan almadığı tespit edilen toplu ulaşım aracının sahibi ve sürücüsüne idari para cezası vererek, aracı bir ay hizmetten men etti.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, vatandaşların toplu ulaşımdan rahat ve sorunsuz şekilde faydalanması için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

Engelli kartı ve 65 yaş kartı ile ücretsiz seyahat etme hakkına sahip vatandaşların bazı toplu taşıma araçları tarafından duraktan alınmadığının tespit edilmesi üzerine Toplu Taşıma Şube Müdürlüğü periyodik denetimlerini sıklaştırdı. Şirinyalı Mahallesi Sülemiş Cami önündeki duraktan 11 Nisan'da engelli bir vatandaşı almadığı belirlenen toplu taşıma aracı, mevzuatlar doğrultusunda en ağır şekilde cezalandırıldı. Araç sahibine ve sürücüsüne ayrı ayrı idari para cezası uygulanırken, ayrıca araca 30 gün süreyle çalışmama cezası verildi.

Toplu Taşıma Şube Müdürü İsmail Fidan, yaptığı açıklamada, engelli ve 65 yaş üstü ücretsiz seyahat etme hakkına sahip vatandaşların toplu taşıma araçlarında mağduriyet yaşamaması için denetimlerinin sürdüğünü kaydetti. Fidan, "Engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlarımızı duraktan almadığı tespit edilen araçları, Toplu Taşıma Araçları Yönetmeliği çerçevesinde en ağır şekilde cezalandırıyoruz" dedi.

Vatandaşların şikayetlerini hassasiyetle değerlendirdiklerini ve gereğini hemen yaptıklarını anlatan Fidan, şikayet, talep ve önerilerin Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığının 444 37 08 nolu iletişim ve izleme merkezine yapılabileceğini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelli Vatandaşı Almayan Otobüs Şoförüne Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement