Engelliler Haftası - Son Dakika
Yerel

Engelliler Haftası

Sinop Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

11.05.2015 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sinop Valiliği öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş, daire müdürleri, Engelsiz Yaşam Merkezi, Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi, Sinop Özel Eğitim İlkokulu- Ortaokulu Meslek Eğitim Merkezi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve engelliler katıldı.

Tarihi Sinop Cezaevi önünde toplanan grup, Sakarya Caddesi'nde kortej eşliğinde ve ellerinde dövizlerle Sinop Valiliği Atatürk Anıtı önüne kadar yürüdü.

Program, Sinop Özel Eğitim İlkokulu- Ortaokulu Meslek Eğitim Merkezi Mehter Takımı konseriyle başladı. Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Burak Gökmen "Umut" adlı ve Oğuzhan Ulusoy "Yaşama Sevinci" adlı şiiri okudu. Muhammet Veli Demir ise tek kişilik semazen gösterisi yaptı.

Programın sonunda Sinop Belediyesine ait yaşlılar evi bahçesinde buluşan engelliler, Engelsiz Yaşam Merkezi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle yapılan "El Sanatları" sergisinin açılışına katıldı.Vali Yardımcısı Mehmet Yüzer'in engelli çocuklara yaptırdığı sergi açılışında yüzlerce çalışma beğeni topladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Engelliler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement