Ereğli'de Mahsur Kalan Hastaları Belediye Ekipleri Taşıdı - Son Dakika
Güncel

Ereğli'de Mahsur Kalan Hastaları Belediye Ekipleri Taşıdı

Ereğli ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle evlerinde mahsur kalan ve yardım talebinde bulunan 50 hastanın sağlık kurumlarına ulaşımı belediye ekiplerince sağlandı.

26.01.2016 13:43

Ereğli ilçesinde etkili kar yağışı nedeniyle evlerinde mahsur kalan ve yardım talebinde bulunan 50 hastanın sağlık kurumlarına ulaşımı belediye ekiplerince sağlandı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, ilçede oluşturulan kriz masasına son 84 saatte 500 ihbar geldiğini, kar nedeniyle evde mahsur kalan ve rahatsızlanan 50 vatandaşın da belediye araçlarıyla hastanelere sevk edildiğini bildirdi.

Başkan Uysal, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz yoğun kar yağışı yüzünden ulaşılamayan mahallelere ve hatta bazı köylere belediyenin araçlarıyla giderek hastaları, çocukları, hamileleri ve yaşlıları alıp hastanelere ve gidecekleri yerlere ulaştırıyor. Bu kapsamda Bağlık, Dağlar, Uzunmehmet, Köseler ve Kocaali gibi birçok mahalleden gelen 500'e yakın ihbarı değerlendiren ekiplerimiz, ulaştıkları yerlerdeki yardım isteyen vatandaşları alıp tedaviye götürüyorlar. Araçların ulaşamadığı yerlerde ise personelimiz hastaları sırtına alarak taşımaktadır."

Yol temizleme çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Uysal, ana arterlerin ardından mahalle aralarında da yol temizleme ve tuzlama çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.

Öte yandan, Zonguldak-Ereğli yolunda etkili kar yağışı ve buzlanma nedeniyle dün geceden beri trafiğe çıkmaları yasaklanan uzun araçların bugün öğle saatlerinden itibaren geçişine izin veriliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ereğli'de Mahsur Kalan Hastaları Belediye Ekipleri Taşıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement