Ergene Belediyesi'nin Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Ergene Belediyesi'nin Çalışmaları

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçedeki yeşillendirme çalışmaları kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki yeşil alanların bakım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

28.05.2015 13:00

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, ilçedeki yeşillendirme çalışmaları kapsamında, ilçe sınırları içerisindeki yeşil alanların bakım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Yüksel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havaların ısınmasıyla birlikte park ve bahçelerde düzenleme ve yenilenme hazırlıklarına başladıklarını söyledi.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından bahar ve yaz aylarında vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği parkların canlanması için çalışmalarını arttırdıklarını belirten Yüksel, daha yaşanabilir bir Ergene hedefinden yola çıkarak, ilçenin dört bir yanının yeşillendirilmesi adına çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü ifade etti.

Yüksel, ekiplerin ilçede yeşil alanlar ile parklarda yaptığı bakım ve peyzaj çalışmaları sayesinde vatandaşların gün içerisinde aileleriyle birlikte hoş vakit geçirebilmelerini sağlamak adına park sınırları içerisinde çocuk oyun alanı, fitness alanı ve dinleme alanları oluşturulup gerekli çevre düzenlemesinin yapıldığını belirterek, "İlçede başlattığımız yeşillendirme çalışmaları kapsamında ilçe sınırları içerisindeki yeşil alanların bakım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, yapılan çalışmaları titizlikle takip ediyor"  dedi.

Yeşiltepe, Sağlık, Marmaracık, Ulaş ve Velimeşe mahalleleri başta olmak üzere ilçe sınırlarımız içerisinde parkların çim biçim işlemlerini tamamladıklarını söyleyen Yüksel, "Park ve bahçelerimizde, mevcut bitkilerin budanması, orta refüjlerin çim biçimi yapılmıştır. Bölgemizdeki yeşil alan kapasitesini arttırmak için ilçe sınırlarında binin üzerinde ağaç dikim çalışması da gerçekleştirdik. Yapılan program dahilinde ilçe genelinde yeşillendirme çalışmalarına devam edeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ergene Belediyesi'nin Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement