Erzincan Şoförler Odası Başkanı Limon, Bayram Öncesi Sürücülere Uyarılarda Bulundu - Son Dakika
Yerel

Erzincan Şoförler Odası Başkanı Limon, Bayram Öncesi Sürücülere Uyarılarda Bulundu

Erzincan Şoförler Odası Başkanı Limon, Bayram Öncesi Sürücülere Uyarılarda Bulundu

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı ve Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulundu.

15.07.2015 12:30

Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve Erzincan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bedir Limon yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi sürücülere uyarılarda bulundu.

Başkan Limon yapılan istatistikler neticesinde trafik kazalarının yüzde 97'sinin sürücü hatalarından meydana gelmekte olduğunu bu yüzden sürücülerin kurallara tam olarak riayet etmeleri gerektiğini belirtti.

Limon yaptığı açıklamada; "Kurallar içerisinde bir numaralı kural olarak emniyet kemeri takılması gerekiyor. Bunun haricin de uzun yollardan gelen vatandaşlar, bayrama yetişmek istiyorlar ve aşırı hız yapıyorlar, 2 saat evlerine geç ulaşsınlar ama canlarından olmasınlar, başkalarının da canlarını almasınlar. Uzun yola çıkan sürücüler devamlı direksiyon sallıyorlar fakat asla bunu yapmamaları gerekiyor ve en fazla 3 ya da 4 saatte bir arabayı müsait bir yere çekip 10 dakika araban çıkarak yürüyüş yapmaları gerekiyor.

Başkan Limon açıklamasının devamında, "Alkollü araç kullanmasınlar. Zaten cezaları da ağır bayram günü inşallah öyle bir şey olmaz, olmamasında da fayda var. Trafik kurallarına uymayan çok ve yılda bu şekilde 4 bin tane ölü veriyoruz. Bu çok büyük bir hadise. Avrupa standartlarına hala yetişemedik. Uzun yola çakacak sürücüler araçlarını son bir kez bakımdan geçirmeleri lazım ve kendileri iyi bir uyku uyumaları lazım. Arabalarının eksiklikleri varsa onları tamamlamaları lazım. Aracın ön tarafında kesinlikle ne kadar kalabalık bir aile olursa olsun 13 yaşından gün almamış ve ya 15 yaşını bitirmemiş küçük çocuklarını asla ön koltuklara oturtmamaları lazım" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Şoförler Odası Başkanı Limon, Bayram Öncesi Sürücülere Uyarılarda Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement