Erzincan Üniversitesi Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Erzincan Üniversitesi Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı

Erzincan Üniversitesi Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı

Erzincan Üniversitesinin 2015-2016 akademik yılı açılışı düzenlenen ihtişamlı tören ile gerçekleştirildi.

09.10.2015 18:05

Erzincan Üniversitesinin 2015-2016 akademik yılı açılışı düzenlenen ihtişamlı tören ile gerçekleştirildi.

Sağlık Yerleşkesi Başöğretmen Salonunda düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayarak müzik dinletisi ile devam ederken açılış törenine ise Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Erzincan Üniversitesi'nin Çok Sesli Korosu'nun verdiği konsere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Erzincan Üniversitesi'nin tanıtım filminin izlendiği törende daha sonra Prof. Dr. Cem Baygın açılış dersi verdi.

Programda açıklama yapan Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu konuşmasında; "40 yıllık bir Yükseköğretim geçmişi ve tecrübesi olan Üniversitemiz, 2015-2016 akademik döneminde kuruluşunun 10. yılını tamamlayacaktır. Hepimize kutlu olsun!

Erzincan Üniversitesi insan merkezli bir eğitim anlayışıyla, bilimi ve aklı esas alarak ülkemizin değerleri ve hedefleri doğrultusunda üstün nitelikli bireyler yetiştirmek; uluslar arası ölçekte bilim ve teknoloji üreterek bölgenin ve ülkenin sürdürülebilir kalkınmasına katkıda bulunmak ve toplumun sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapma özgörevi; Anadolu'da bir dünya Üniversitesi olma özülküsü ve insana saygı, toplumun sorunlarına duyarlılık, bilimsel özgünlük ve özgürlük, adalet ve eşitlik, mükemmeli aramak, evrensellik ve çevre bilinci temel değerleri ile hareket ediyor.

Yarınlarımız olan sevgili öğrenciler, Erzincan Üniversitesi ailesinden olmanın gururunu yaşayarak sizden beklentileri karşılıksız bırakmayacağınızdan ve azimle çalışarak bayrağı burca dikeceğinizden eminiz." dedi.

Ardından konuşan Erzincan Valisi Süleyman Kahraman ise açıklamasında; "Dünyada birçok ülke, bilgi toplumu olma yolunda ilerliyor. Bizler de bu değişime ayak uyduruyoruz. Her alanda değişmeler olduğu gibi üniversitelerimiz de dinamik yapısıyla hızlı bir değişim içerisindedir. Üniversiteler aracılığıyla tartışan, sorgulayan, araştırmacı, yenilikçi, genel kültürlü bireyler yetiştirmeye çalışıyoruz. Devletimiz eğitime büyük yatırımlar yapıyor. Her sene artan öğrenci sayısı ve nitelikli öğretim kadrosuyla hedeflediğimiz noktaya emin adımlarla ilerliyoruz. Erzincan Üniversitemiz de her sene güçlenen yapısıyla şehrimize, ülkemize büyük hizmetler sunuyor. Toplumun şekillendirdiği bireyler değil de bireylerin şekillendirdiği toplumlar oluşturmak istiyorsak yükseköğretime gereken önemi vermeliyiz. Üniversitemiz hamdolsun ülkemize her alanda hizmet veren bireyler yetiştiriyor. Bundan sonra da bu başarının artarak devam edeceğine inanıyorum. Üniversiteler, özgün düşünceleriyle topluma yol göstermelidir. Bu, üniversitelerin temel görevidir. Sorunlarımızın, sıkıntılarımızın çözüm noktasında üniversitelere büyük görev düşüyor. Şehrimizin insanı, üniversitemizden ideal bakımından beslenmeli, buna göre yolunu belirlemelidir. Üniversitemiz hem konumu hem vizyonu itibariyle Erzincan'ın Batı'ya açılan penceresidir." dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzincan Üniversitesi Kuruluşunun 10. Yılını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement