Esenler'de Buza Tuz Önlemi - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Buza Tuz Önlemi

Esenler Belediyesi Karla Mücadele ekipleri 24 saat kesintisiz tuzlama ve yol açma çalışmaları yaparak, ilçedeki yolların ve parkların açık kalmasını sağladı.

08.01.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi, vatandaşların yoğun kar yaşından mağdur olmaması için Karla Mücadele Ekibi kurdu. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu tarafından ESTİM Koordinatörlüğü'nde gerçekleştirilen karla mücadele faaliyetlerinde hem belediyenin çağrı merkezine hem de sosyal medya hesaplarına gelen talepler doğrultusunda ekipler 24 saat boyunca ana arterler ve toplu taşıma güzergâhları başta olmak üzere yoğun kar ve buzlanmanın yaşandığı ara sokaklara da tuzlama çalışması yaptı.

TÜM BİRİMLER GÖREVDE

Fen İşleri, Temizlik İşleri, Destek Hizmetleri, Zabıta, Veteriner, Basın Yayın, Sosyal Yardım, Park ve Bahçeler ile Sağlık İşleri Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili müdürlüklere bağlı ekipler, elverişsiz hava koşulları süresince 24 saat nöbet tutarak çalıştı.

Gece boyunca ESTİM'de kurulan Koordinasyon Merkezi ve Esenler Belediyesi Sosyal Medya sayfalarına gelen talepleri de değerlendiren Karla Mücadele Ekipleri; 6 tuzlama aracı, 6 kamyonet, 7 iş makinesi, 1 greyder ile kışın olumsuz etkilerini minimize etmek için aralıksız görev başındaydı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı tuzlama araçları da Esenler'in ana arterlerinde tuzlama çalışmaları yaptı.

PARKLAR DA TUZLANDI

Esenler Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri de ilçe genelindeki parklarda tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi. Parklarda bulunan yürüme yollarını tuzlayarak açan ekipler, vatandaşların kışın elverişsiz koşullarından etkilenmemesi için 24 saat görev yaptı.

ESENLER'DE YOLLAR AÇIK

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek tüm olumsuzlukları minimize etmek için belediye ekiplerinin 24 saat esasına göre çalıştığını belirterek,"Esenler'de ana arterler ve otobüs güzergâhlarında gerçekleştirilen yol açma ve tuzlama çalışmaları ile hiçbir sorun yaşanmadı. Ekiplerimiz gece boyunca sokaklarda da tuzlama çalışmaları yaptı. Bu kar yağışını sıkıntısız bir şekilde geçirdik. Şu anda İstanbul'da yeni bir kar alarmı gözükmüyor. Don ve buzlanmaya karşı önlemlerimizi almaya devam ederek günlük hayatı kolaylaştırmaya devam edeceğiz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Buza Tuz Önlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement