Eski IMF Başkanı Rato İçin Kefalet Talebi - Son Dakika
Güncel

Eski IMF Başkanı Rato İçin Kefalet Talebi

İspanya'da bir dönem Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan, 2004-2007 yılları arasında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başkanlığını yürüten Rodrigo Rato, 5 farklı suçtan hakkında yürütülen soruşturma yüzünden hesabına konulan blokeyi kaldırtmak için 18 milyon avro kefalet bedeli yatırması gerekecek.

21.05.2015 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya'da bir dönem Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı olan, 2004-2007 yılları arasında Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) başkanlığını yürüten Rodrigo Rato, 5 farklı suçtan hakkında yürütülen soruşturma yüzünden hesabına konulan blokeyi kaldırtmak için 18 milyon avro kefalet bedeli yatırması gerekecek.

Madrid 31 nolu mahkemesi, Nisan ayında Rato'nun banka hesaplarına, Madrid Yüksek Mahkemesi tarafından koyulan blokajın kaldırılması için 18 milyon avro kefalet yatırması gerektiğini açıkladı.

Para aklama, haksız kazanç ve farklı mali suçlardan hakkında açılan soruşturma halen devam eden Rato, İspanya'daki finans krizi sırasında kamulaştırılan Bankia bankasının başkanı olduğu dönemde banka müdürlerine karşılıksız kredi kartı verilmesi skandalıyla ilgili olarak hakkında açılan soruşturmadan dolayı da 3 milyon avro kefalet ödemek zorunda kalmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski IMF Başkanı Rato İçin Kefalet Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement