Eskil'e 'MYO' Planı - Son Dakika
Yerel

Eskil'e 'MYO' Planı

Eskil\'e \'MYO\' Planı

Aksaray Üniversitesi Rektörü Mustafa Acar, Eskil ilçesine meslek yüksekokulu kurulmasına ilişkin izin çıktığını söyledi.

22.01.2014 14:20  Güncelleme: 17:33

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Acar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aksaray'ın ilçelerde MYO kurulmasına ilişkin çalışma başlatıldığını söyledi.

İlçelerde MYO kurulmasına ilişkin hazırlanan müracaat dosyalarının başta Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) olmak üzere ilgili makamlara gönderildiğini belirten Acar, "Bu ilçelerden, Eskil İlçesi'ne MYO kurulmasına izin çıktı. Önümüzdeki yıllarda altyapısını hazırladığımız zaman Eskil'de bu okulu açacağız. Ağaçören İlçesi için yapılan müracaat potansiyeli değerlendirilerek, uygun bulunmadığı için olumsuz sonuçlandı. ASÜ'ye bağlı Güzelyurt, Ortaköy İlçeleri ile Ankara'ya bağlı Şereflikoçhisar İlçesi'nde MYO'muz var. Bunlara Eskil İlçesi'de eklenecektir. Diğer müracaatlar ise beklemektedir." dedi.

Acar, Merkeze bağlı Sultanhanı Beldesi'nde antik halıların tamiri ve restorasyonu ile ilgili çok önemli çalışmalar yapıldığını, bu konuda çalışan atölyelere İngiltere, Amerika ve Avrupa'daki saraylardan tarihi halılar gönderildiğini ifade eden Rektör Acar, şunları anlattı:

"Bizde bu noktada çalışmalar yaptık. Sultanhanı Beldesi'ne tarihi halıların aslına uygun olarak tamir edilmesine ilişkin, MYO bünyesinde bir program önerdik. Bu çalışmamız YÖK ve Üniversitelerarası kurulda inceleme aşamasında, oradan da olumlu bir sonuç çıkarsa bu programı açmayı istiyoruz. Sultanhanı Beldesi'nde bu konuda çok başarılı atölyeler var. Nitelikli elemana ihtiyaç duyuluyor. Dolmabahçe ve Cumhurbaşkanlığı Köşk'ünün tarihi halıları da beldemizdeki bu atölyelerde tamir ediliyor. Cumhurbaşkanlığımızın da tavsiyesiyle bu program için gerekli müracaatlarımızı yaptık." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskil'e 'MYO' Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement