Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan'ın Basın Toplantısı - Son Dakika
Spor

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan'ın Basın Toplantısı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan\'ın Basın Toplantısı

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, düzenlenen basın toplantısında, kulübün çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

14.10.2014 14:36

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan, düzenlenen basın toplantısında, kulübün çalışmaları ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eskişehirspor Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Hoşcan, artık aylık olarak basın toplantısı düzenleyeceklerini belirtti. Son günlerde Eskişehirspor'da gerçekleşen rotasyon sonrasında Teknik Asbaşkanlık görevinden alınarak yönetim kurulu üyesi olan Mehmet Akman ile ilgili konuşan Hoşcan, "Son zamanlarda Eskişehirspor'da bir rotasyon yorumu var, doğrudur. Basın da bu konuya çok ilgi gösteriyor ama yaşadığımız olaylara baktığımız zaman rotasyonu göz ardı edemeyiz. Eskişehirspor koltuk sevdası için kişisel kaprislerin yaşanacağı bir yer değildir. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yoktur. Yalan ve iftiralara da harcanacak zamanımız yoktur. Enerjimizi boşa harcamak niyetinde değiliz. Biz 27 kişilik yönetim kurulunda görev değişikliğinin Eskişehirspor'a daha iyi bir sinerji oluşturacağına inanmış ve bu kararı uygulamakta da hiçbir tereddüt etmemişizdir. Tüzüğün bana verdiği yetkilere rağmen yönetim kurulunda bunun istişaresi yapılarak hareket edilmiştir. Eskişehirspor bu konuda hiçbir zaman biatlık merkezi değildir. Hiçbir yöneticimi ve takımımı bu konuda zan altında bırakmam mümkün değildir" dedi.

"FUTBOLA ESKİSİ GİBİ İLGİ KALMADI"

Üç maçlık deplasmandan galip ayrılmak istediklerini ifade eden Hoşcan, "Futbolda konuşulan tek bir şey vardır, başarıdır. Çok iyi bir takım kurduğumuza yürekten inanıyorum ama maalesef iyi başlamamıza rağmen sahamızdaki son iki maçta iyi kurgu ve oyuna rağmen galip gelemedik. Galip gelseydik bugün ligin zirvesindeydik. Bunlar bahane değildir. Çıktığınız zaman oyununuzu oynayacaksınız, şansınızı da bir şekilde çevireceksiniz, hakemi de yenecek galibiyeti alacaksınız. Ben her maçı final havasında isterim. Oyuncularımdan, teknik ekibimden ve yönetim kurulumdan asla ve asla şüphem ve endişem yoktur. Önümüzde iki zorlu deplasmanımız ve bir kupa maçımız var. 3 maçlık bir deplasmana çıkıyoruz. Maçlar sahada oynanır ve inşallah iyi sonuçlarla, kupada bir üst tura atlayarak 29 Ekim'de Eskişehir'e gelmek nasip olur. Futbolda yaşanan sıkıntılar ortada, bunu her zaman söylüyoruz. Futbola artık eskisi gibi ilgi kalmadı. Bugün Süper Lig'de oynanan maçlara baktığımız zaman seyirci kitlesinin azlığı ortada. Futbolda daha dikkatli hareket etmek, özellikle yöneticilerin ve başkanların yorumlarına dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Camiaları karşı karşıya getirmemek lazım. Yaşanan 3 Temmuz sürecinden sonra Türk futbolundaki dejenerasyon çok somut ve belli" diye konuştu.

"YENİ STADYUMDAKİ ÇALIŞMALARI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ"

Hoşcan, inşaatı devam eden yeni statla ilgili olarak gelişmeleri yakından takip ettiklerini kaydederek, "Heyecanla beklenen statta gelişmeleri adım adım takip ediyoruz. Aldığımız ve yaptığımız görüşmelere rağmen stadımız önümüzdeki yıl Eskişehirspor'un futbol oynayacağı bir arenaya dönüşmesi için temrinin doğru işlediğini gösteriyor. Bu konuda yönetimdeki arkadaşlarım bizzat yeni stadın yapımı ve projelendirmesindeki değişiklikleri bire bir görüşüyorlar" şeklinde konuştu.

"STATLARIMIZ BOŞ"

Taraftar desteği ile ilgili değerlendirmede bulunan Hoşcan, şöyle devam etti:

"Statlarımız boş. Eskişehirspor olarak 8 bin 500 civarında Passolig'e sahibiz. Kombine ile ilgili yaptığımız çalışmada ve fiyat indiriminde bu sezonun bu statta son sezon olduğunu, bunu beraber yaşayarak tarih orada sonlandırarak yeni stat geçmeyi planlamış ve kombine fiyatlarını çok revize etmiştik. Buna rağmen satılan kombine 3 bin 800'ler civarında ki bu 3 bin 300'ler civarındaydı. Bayram öncesi çok baskı geldi, bu konuyla ilgili eleştiriler de aldık. Eskişehirspor gibi futbolla yatıp, futbolla kalkan bir şehirde bile futbol sevgisinin bu boyutlara gelmesi; ülke futbolunun ne hallerde olduğunu göz önüne koymakta ve maalesef dün üzülerek milli maçtaki mücadelemizde bir şekilde istediğimiz, hedeflere gidememe konusunda ciddi sorunlardır. Biz altyapılarımızdan A takımlarımıza ve Milli Takım'da olan sorumluluklarımızı taşımak ve bu sorumlulukları üstlenmek zorundayız." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Eskişehirspor Kulübü Başkanı Hoşcan'ın Basın Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement