Esnafa "Çifte Standart" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Esnafa "Çifte Standart" Uyarısı

Avanos ilçesinde, bazı esnafın yerli ve yabancı turistlere farklı fiyatlar uygulaması nedeniyle belediye ekipleri tarafından uyarılarda bulunuldu.

13.09.2014 19:21

Avanos ilçesinde, bazı esnafın yerli ve yabancı turistlere farklı fiyatlar uygulaması nedeniyle belediye ekipleri tarafından uyarılarda bulunuldu.

Avanos Belediyesi, yerli ve yabancı turistlere ayrı fiyatlar uygulanması nedeniyle Başbakanlık İletişim Merkezine (BİMER) yapılan şikayetlerin ilçe turizmini olumsuz etkileyeceğinden hareketle esnafa broşürler dağıttı. Broşürlerde, yasa ve yönetmelikler dışında her bir işlem ve sözleşme için 200 lira ceza verileceği bildirildi.

Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlıktan kendilerine birçok şikayet ulaştırıldığını, hemen harekete geçerek ilgili birimler aracılığıyla esnafa yazılı ve sözlü uyarılar yaptıklarını söyledi.

Esnafın farklı fiyat uygulaması konusunda daha dikkatli davranmalarını ve şikayete meydan vermemelerini istediklerini aktaran İnce, "İlgili birimlerimiz rutin kontroller dışında şikayetler durumunda da hemen harekete geçerek gerekli denetimleri ve hatırlatmaları yapıyor. Şikayetler daha çok çanakçı esnafı hakkında oluyor. Bunların sayısı çok fazla değil ama yine de serbest piyasa ekonomisine bağlı olarak pazarlık olayları sonucu bu durum ortaya çıkıyor" diye konuştu. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Esnafa 'Çifte Standart' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement