Iğdır'da Esnafın 30 Yıllık İpotek Çilesi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Iğdır'da Esnafın 30 Yıllık İpotek Çilesi Sona Erdi

Borçları nedeniyle 30 yıldır ipotek altında tutulan Iğdır Küçük Sanayi Sitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının borçları yeniden yapılandırması sayesinde kurtuldu.

10.07.2014 15:44  Güncelleme: 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ödenmeyen borçları nedeniyle 30 yıldır ipotek altında tutulan Iğdır Küçük Sanayi Sitesi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın borçları yeniden yapılandırması sayesinde ipotekten kurtuldu.

Geçmişe dönük borçlar nedeniyle dükkanı ipotek altında bulunan çok sayıda esnaf, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın girişimiyle rahat bir nefes aldı. Bakanlığın, toplam borcun yüzde 43'ünde indirime gitmesi ve geri kalan borçları yeniden yapılandırmasıyla, 30 yıllık ipotek kalkmış oldu.

Iğdır Küçük Sanayi Sitesi Yaşatma ve Koruma Derneği Başkanı Atakan Taşkınsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sanayi esnafının büyük bölümünün borçlarını ödediğini anlattı.

Esnaflar olarak ipotek sorununu geçmiş yıllarda bir türlü çözemediklerini belirten Taşkınsu, "Buradaki esnaf umudunu kesmişken, bakanlığımız yeniden devreye girdi. Burada yeniden bir ödeme planı oluşturuldu. Buna göre esnaf arkadaşlarımızın yüzde 95'lik kısımı, plan doğrultusunda borçlarını ödemiş durumda. Buradaki 470 esnafımız, borçlarını ödedi. Bu şekilde ipoteklerin kaldırılması konusunda son noktaya geldi. Gerekli evrakların tamamlanmasıyla 30 yıllık ipotek ortadan tamamen kalkacak" diye konuştu.

Taşkınsu, yeniden yapılandırma sayesinde dükkanlarını kurtardıklarını söyledi.

"Tüm esnafımız çok mutlu" diyen Taşkınsu, "Bakanlığımızın girişimiyle bu sorundan kurtulduk. 30 yıldır çözümlenemeyen bir sorundu bu. Bakanımız, burayı ziyaret ettiğinde bizlere söz vermişti ve sözünü tuttu. Kendisine çok teşekkür ederiz. Büyük bir yükten kurtulmuş olduk. Bundan sonra kendi mülkümüzde ekmeğimizi kazanacağız" şeklinde konuştu.

- Detaylar

- Röportaj

Iğdır\'da Esnafın 30 Yıllık İpotek Çilesi Sona Erdi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Iğdır'da Esnafın 30 Yıllık İpotek Çilesi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement