Eüaş Santrallerine Havelsan Kalkanı - Son Dakika
Ekonomi

Eüaş Santrallerine Havelsan Kalkanı

Kritik altyapıların güvenliği için projeler geliştiren HAVELSAN, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait dokuz hidroelektrik santralini siber saldırılara karşı koruma altına aldı.

07.01.2016 11:58

Kritik altyapıların güvenliği için projeler geliştiren HAVELSAN, Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait dokuz hidroelektrik santralini siber saldırılara karşı koruma altına aldı.

HAVELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurumun 2014 sonunda başladığı HES IT Sistem Sürekliliği Projesi'nin son aşamasına gelindi.

EÜAŞ'a ait dokuz hidroelektrik santrali için başlatılan projede iki santralin bilişim güvenlik sistemleri kuruldu ve kabulü tamamlandı. Kalan santrallere kurulacak sistemlerin de bu yılın ilk yarısında kabullerinin tamamlanması ve faaliyete geçmesi planlanıyor.

Tüm santrallerin kurulum ve aktivasyonunun tamamlanmasının ardından, gelecek aylarda açılışı yapılacak HAVELSAN'ın Siber Savunma Teknoloji Merkezi (SİSATEM) tüm santrallere uzaktan izleme ve koruma hizmeti de verebilecek.

Proje, EÜAŞ'a ait olan ve SCADA sistemi ile işletilen HES'lerin otomasyon ve bilişim sistemlerinin envanterinin çıkarılması, olası siber saldırı, risklere karşı korunması ve proje süresince gerekli bakım süreçlerinin periyodik gerçekleştirilmesini amaçlıyor.

Bu kapsamda dokuz HES SCADA ağının bilişim güvenliğinin artırılması ve sistem sürekliliğinin sağlanması amacıyla HAVELSAN, sistem odası iyileştirme, yedekleme sistemlerinin kurulumu, güvenlik mimari topolojilerinin oluşturulması ve uygulanması, siber olay izleme yeteneğinin oluşturulması ve güvenlik sıkılaştırmalarını gerçekleştirme görevini üstlenecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Eüaş Santrallerine Havelsan Kalkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement