Euroleague: Anadolu Efes 84-87 Laboral Kutxa - Son Dakika
Spor

Euroleague: Anadolu Efes 84-87 Laboral Kutxa

Euroleague: Anadolu Efes 84-87 Laboral Kutxa

THY Euroleague TOP 16 turu F Grubu’nda yer alan Anadolu Efes sahasında Laboral Kutxa’ya 87-84 yenildi.

28.02.2015 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

THY Euroleague TOP 16 turu F Grubu’nda yer alan Anadolu Efes sahasında Laboral Kutxa’yı konuk etti.

THY Euroleague TOP 16 turunun 8. haftasında F Grubu’nda yer alan Anadolu Efes sahasında Laboral Kutxa’ya 84-87 mağlup oldu. Bu sonucun ardından Anadolu Efes gruptaki 4. yenilgisini alırken, Laboral Kutxa ile galibiyet sayıları eşitlendi.

Mücadeleye hem savunmada hem hücumda oldukça kötü başlayan Anadolu Efes karşısında İspanyol ekibi ilk dört dakikayı 4-17 ile önde geçmeyi başardı. Daha sonra 5-0’lık bir seri bulan Anadolu Efes farkı 8 sayıya indirse de ilk çeyrek 13-25 Laboral Kutxa’nın üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyreğe Krstic’in basket faulü ile başlayan Anadolu Efes istediği ritmi yakalamayı başaramadı. Laboral Kutxa ilk çeyrekteki oyununu sürdürürken ilk beş dakikalık bölümü de 22-35 ile önde geçmeyi başardı. Geri kalan bölümde de özellikle Bertans’ın sayılarıyla önde kalan Laboral Kutxa devreye 33-50 ile girmeyi başardı.

ANADOLU EFES’İN ÇABASI YETMEDİ

Üçüncü çeyreğe oldukça etkili başlayan Anadolu Efes savunmasını sertleştirdi ve kolay sayı şansı tanımadı. İlk dört dakikayı 11-2’lik bir seri ile geçen temsilcimiz TV molasına gidilirken farkı 48-54 ile altı sayıya kadar indirmeyi başardı. Moladan sonra 4-0’lık bir seri yakalayan konuk takım farkı çift haneli sayılara çıkarsa da Anadolu Efes savunmadaki sertliğini devam ettirdi. Anadolu Efes son bir dakika içerisinde 63-62 öne geçse de çeyrek  63-65 sona erdi.

Son çeyrek karşılıklı sayılarla başlarken ilk dört dakikayı Laboral Kutxa 69-71 önde geçti. Bu dakikanın ardından 6-0’lık bir seri yakalayan konuk takım TV molasına farkı sekiz sayıya kadar çıkararak girdi. Moladan Iverson’ın sayılarıyla dönen Laboral Kutxa farkı çift hanelere taşıdı. Fakat daha sonra yeniden ritmini bulan Anadolu Efes yakaladığı 11-3’lük seri ile farkı iki sayıya kadar indirmeyi başardı. Fakat son bölümde basit hatalar yapan temsilcimiz sahadan 84-87 mağlup ayrıldı.

Anadolu Efes’te 16 sayı 12 ribaund ile oynayan Nenad Krstic, 18 sayı 4 ribaund ile oynayan Dario Saric ve 17 sayı 5 asist  ile oynayan Thomas Heurtel’in performansları yeterli olmadı.

Laboral Kutxa’da 17 sayı 11 ribaund ile oynayan Colton Iverson, 22 sayı ile oynayan Fernando San Emeterio ve 14 sayı 5 ribaunt ile oynayan Bertans galibiyette öne çıkan isimler oldu.

Benzer haberler için Ajans Basketbol

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Euroleague: Anadolu Efes 84-87 Laboral Kutxa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement