Evde Bakım Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Evde Bakım Ziyaretleri Sürüyor

Evde Bakım Ziyaretleri Sürüyor

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşları ve engellileri evlerinde ziyaret etti.

27.10.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Edirne İl Müdürü Bilgin Özbaş, evde bakım hizmetlerinden yararlanan vatandaşları ve engellileri evlerinde ziyaret etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın destek verdiği, yüzde 50 ve daha fazla orana sahip ağır engelli durumundaki muhtaç vatandaşlara ödenen evde bakım ücretlerinin yerinde kullanılıp kullanılmadığını görmek amacıyla ziyaret gerçekleştiren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş'ın durağı Uzunköprü Aslıhan Köyü oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Özbaş, düzenli olarak ev ziyaretleri ve denetimlerine devam ettiklerini kaydederek, "İl Müdürlüğümüze bağlı merkez ve ilçelerdeki kuruluşlarımızda çalışan personellerimizce bu denetimler sık sık gerçekleşmektedir. İl Müdürü olarak evde bakım hizmetinden yararlanan vatandaşlarımızı ben de yakından görmek, konuşmak, varsa sorunlarını birebir dinlemek için bu ziyaretlere önem vermekteyim. Verilen desteklerin yerinde kullanıldığını görmek bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. 97 yaşındaki Ayşe teyzenin ve 88 yaşındaki Zehra teyzenin hayır duasını almak bütün yorgunluğumuzu unutturdu. Devletimizin bu tür destek ve yardımlar ile halkına hizmette bulunması büyük bir devlet olduğumuzu göstermektedir. Hiç bir vatandaşımız bu ülke sınırları içerisinde yalnız değildir" dedi.

Aslıhan Köy Muhtarı Aliman Beyaz ise "Köyümüzde muhtaç durumdaki 6 ağır engelli vatandaşımız evde bakım ücreti almaktadır. Köy muhtarı olarak oluşabilecek olumsuzları gözlemlemek, haksız ve yerinde kullanılmayan ödemeleri il müdürlüğümüze ve üst makamlara bildirmek benim de asli görevlerim arasında. Çok şükür bizim köyümüzde haksız ve yerinde kullanılmayan yardım ve destek bulunmamaktadır. İl Müdürümüze köyümüze ziyaretinden dolayı teşekkür ederiz" şeklinde konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evde Bakım Ziyaretleri Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement