Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım Eli

Eyyübiye Belediyesi\'nden Sığınmacılara Yardım Eli

Eyyübiye Belediyesi, Tel Abyad'dan kaçarak Akçakale'ye sığınan sığınmacılara yardım elini uzatmaya devam ediyor.

25.06.2015 12:25

Şanlıurfa'nın Akçakale sınırında sığınmacıların ilk geçişi sırasında da bölgede bulunan Eyyübiye Belediyesi, 500 gıda paketini Suriyeli sığınmacılara verilmek üzere Akçakale Belediyesi yetkililerine teslim etti.

Gıda paketi teslim töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkan Ekinci, "Nerede bir mazlum ve mağdur varsa bizler orada olmaya devam edeceğiz" dedi.

Gıda paketi dağıtımında Başkan Ekinci'ye, Belediye Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, bazı birim amirleri ve Sosyal İşler Müdürlüğü personeli eşlik etti. İki kamyon gıda malzemesiyle birlikte Akçakale'ye giriş yapan Başkan Ekinci ilk olarak Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan'ı makamında ziyaret ederek gıda paketlerinin teslimiyle ilgili protokolü imzaladı.

Daha sonra Başkan Ayhan'la birlikte yardım malzemelerinin teslim alındığı lojistik merkezine geçen Ekinci ve beraberindekiler, ilgililer tarafından tespit edilen bazı sığınmacılara da yardım malzemelerini teslim etti.

'7 BİN 800 AİLEYE GIDA PAKETİ HAZIRLADIK'

Ekinci, yapılan yardımlarla ilgili "Eyyübiye Belediyesi olarak, sosyal ve yardım işleri müdürlüğümüz bünyesinde oluşturduğu bir komisyon var. Bu komisyon marifeti ile ilçemizde yardıma muhtaç ailelerimizi tespit ettik ve yaklaşık 7 bin 800 aileye gıda paketi hazırladık. Bu kapsamda gördüğünüz gibi son günlerde Suriye'den ve Tel Abyad'tan gelen kardeşlerimiz var ve ensar olarak onlara da yardım elimizi uzatmaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle de Abdulhekim Başkanımızı ziyaret ettik ve burada 500 aileye gıda yardımı paketlerimizi teslim ettik. Gönül isterdi ki bu gibi yardımlara kimse muhtaç olmasın, ama netice itibariyle hayat devam ediyor, ihtiyacı olanlar her zaman olacaktır. Bizler, elimizden geldiğince mağdur mazlum insanlara el uzatmaya devam ediyoruz. Sadece ilçemiz sınırlarında değil, dışında olanlarla da bir araya gelmeye devam ediyoruz. Onların dertleriyle dertlenmeye, onların pansuman tedbirleri kapsamında basitte olsa bu tarz gıda yardımlarında bulunmaya devam edeceğiz" İfadelerini kullandı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye Belediyesi'nden Sığınmacılara Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement