Eyyübiye Belediyesinden Suriyelilere Yardım - Son Dakika
Yerel

Eyyübiye Belediyesinden Suriyelilere Yardım

Eyyübiye Belediyesinden Suriyelilere Yardım

Eyyübiye Belediyesi, Akçakale’deki İlk Adım Merkezinde barınmakta olan Suriyeli sığınmacılara yardımda bulundu.

23.01.2016 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyyübiye Belediyesi, Akçakale'deki İlk Adım Merkezinde barınmakta olan Suriyeli sığınmacılara yardımda bulundu.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından hazırlanan temel gıda, ilaç, çocuk bezi, bebek maması, ısıtıcı gibi malzemelerden oluşan yardımlar, Eyyübiye Belediyesinin araçları ile Akçakale İlk Adım Yaşam Merkezi'ne götürülerek Suriyeli ailelere dağıtıldı. Dağıtım öncesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve meclis üyeleri ile çadırları dolaşarak Suriyeli ailelerle sohbet etti.

BAŞKAN EKİNCİ ÇOCUKLARLA KUCAKLAŞTI

Başkan Ekinci ve Başkan Ayhan, ana sınıfı olarak kurulan büyük bir çadırda çocukların sevgisiyle karşılaştı. Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiği ana sınıfı öğrencilerinin çeşitli gösteriler sergilediği ve İngilizce seslendirdiği şarkılar, başkanlar tarafından büyük alkış aldı. Yaklaşık 15 dakika süren mini gösteri sonrası Başkan Ekinci çocuklara şeker ve çikolata ikramında bulundu. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Suriyeli ailelerle buluştuğu Yaşam Merkezi'nde çocuklara ayrı bir ilgi gösterdi ve onlarla bir süre Arapça sohbet de etti.

SAĞLIK TARAMASI YAPTI

Eyyübiye Belediyesinin sağlık aracının da getirildiği yaşam merkezinde, Suriyeliler sağlık taramasından da geçirildi. Sağlık ekipleri tarafından titiz bir şekilde muayene edilen Suriyeli mültecilere tetkikler yapıldı. Gerek görülenler ise tedavi için yönlendirildi. Çadır gezileri sonrası Eyyübiye'den kamyonlarla getirilen malzemeler Suriyeli ailelere dağıttı. Akçakale'de kurulan barınma merkezinde 4 bin 400 Suriyelinin yaşadığını belirten Başkan Mehmet Ekinci, "Bir insanlık dramı ile karşı karşıyayız. Biz bu yangını söndürmek için elimizden geldiğince su dökmeye çalışıyoruz. Devletimizin ve burada özveri ile çalışan insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ancak elinde imkanı olan vatandaşlara, kişi ve kurumlar, dernek ya da STK'lara buradan seslenmek istiyorum, elinde imkanı olan, gücü olan bu insanlardan katkılarını esirgemesinler. Gelin bu dramı hep birlikte göğüsleyelim" şeklinde konuştu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eyyübiye Belediyesinden Suriyelilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement