Fatih Altaylı: Biri Ergin Ataman'ın Çocuğunu Tokatlasa Ne Düşünür? - Son Dakika
Spor

Fatih Altaylı: Biri Ergin Ataman'ın Çocuğunu Tokatlasa Ne Düşünür?

Fatih Altaylı: Biri Ergin Ataman\'ın Çocuğunu Tokatlasa Ne Düşünür?

Galatasaray'ın eski yöneticisi Ergin Ataman, sarı kırmızılı takımı sarsan tokat skandalını değerlendirdi.

18.02.2015 10:14

Galatasaray Liv Hospital koçu Ergin Ataman'ın genç oyuncu Göktürk Ural'ı tokatlamasını değerlendiren Altay'nın konuya ilişkin görüşleri şu şekilde;

"Bu konuda herkes bir şey söyledi. Kimi samimi, kimi değil. Ben de Sevgili Kanat Atkaya’ya instagram üzerinden bir şeyler yazdım. Önce şunu peşin peşin söyleyeyim. Dayakla disiplin, dayakla terbiye diye bir şey yok artık. Eğitimin bir parçası değil, olmamalı da. Belki anneler çocuklarına bir iki şaplak atabilir ama daha ötesi yok. Ergin Ataman’ın kimseye vurmaya hakkı yok. Oyuncusuna da başkasına da. Ancak ben G.Saraylı basketbolcu kardeşimizin yaptığını da doğru bulmuyorum. Soyunma odası bir takımın yatak odasıdır. Ergin Ataman tokat mı attı? Yapılacak şeyler belli. Yönetime gidersin şikayet edersin. Takımdan da ayrılırsın. Seni döven bir hocanın takımında oynamak istememek en doğal hakkındır. Haa zorla oynatmaya devam ederlerse o zaman federasyona kadar git. Bir şey demem.

Soyunma odalarında dayak, tokat, hakaret, şiddet her yerde oluyor ne yazık ki! Sir unvanlı Alex Ferguson bile Ronaldo’nun kafasına ayakkabı atabiliyor. Stresin, yüksek adrenalinin etkisi olsa gerek. Yıllar önce Spor Sergi Sarayı’nda bir maç var. Şimdi Lütfi Kırdar Kongre Merkezi diye bilinen yer. Spor Sergi Sarayı dediysem, Beştepe gibi saray değil. Dökülen bir spor salonuydu, yaşı tutanlar hatırlar. Ya İTÜ ile G.Saray oynuyor ya da G.Saray maçından önce İTÜ’nün maçı var. Hatırlamıyorum tam. O zaman İTÜ’nün Coachu Kemal Erdenay. Oğlu Harun da takımın genç oyuncusu. Yeni A takıma çıkmış. Kemal Abi, Harun’u oyuna aldı. Harun peş peşe iki şut kaçırdı. Kemal Abi, Harun’u oyundan çıkardı ve Harun benche gelince iki tokat attı. Harun şaşkın, salondaki 4 bin kişi şaşkın. Başladık mı Kemal Erdenay’ı yuhalamaya. Adam hem koçu hem babası. Hem de binlerce kişinin önünde tokatladı oğlunu ve oyuncusunu. Bunu şundan anlatıyorum. Oyuncuya atılan tokat sevgisizliğin, garezin göstergesi değildir. Ama doğru bir şey de değildir. Atmayacaksın o tokadı kardeşim. Değil başkasının evladını, kendi evladımıza iki fiske atmaya hakkımız var mı? Kıyabilir miyiz? Birisi Ergin Ataman’ın oğlunu, kızını dövse ne hisseder, ne düşünür! Ama tabii ülkenin her tarafı şiddet olmuş. O da ayrı bir mevzu!"

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fatih Altaylı: Biri Ergin Ataman'ın Çocuğunu Tokatlasa Ne Düşünür? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement