Fatih'te Tarihi Bina Alev Alev Yandı - Son Dakika
Güncel

Fatih'te Tarihi Bina Alev Alev Yandı

Fatih\'te Tarihi Bina Alev Alev Yandı

Fatih'te tarihi bina yanarken alevlerin kendi evlerine sıçramasından korkan mahalle sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

29.01.2016 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih'te tarihi bina yanarken alevlerin kendi evlerine sıçramasından korkan mahalle sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

Fatih'te bir vakıf tarafından işletildiği öğrenilen tek katlı, tarihi bina çıkan yangın sonucu küle döndü. Yangın saat 05.45 sıralarında Ayvansaray Mahallesi, Hakim Çelebi Sokak üzerinde bulunan tek katlı, tarihi binada çıktı. Henüz bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın çevre binalarda yaşayanlara panik yaşatırken, yaşanan panik amatör bir kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. Kısa sürede binayı etkisi altına alan alevleri gören vatandaşlar itfaiye ekiplerine haber verdi.

KORKU DOLU ANLAR…

Yangın esnasında evlerinde olan mahalle sakinleri can havliyle kendilerini sokağa atarken evlerinden çıkamayacak durumda olan yaşlı vatandaşlar korku dolu dakikalar yaşadı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını çevre binalara sıçramadan kontrol altına alırken, bina kullanılamaz hale geldi. Tarihi bina yanarken alevlerin kendi evlerine sıçramasından korkan mahalle sakinlerinin yaşadığı korku dolu anlar cep telefonuna saniye saniye yansıdı.

"AZ KALSIN YANACAKTIK"

Yangının çıktığı esnada evinde olduğunu ve yangının kısa sürede büyüdüğünü belirten bir vatandaş, "Namaz kılmaya kalkmıştım. Her şey bir dakika içerisinde oldu. Ben başladığını bile görmedim ancak bir dakikada nasıl böyle yayıldı bilemiyorum. Verilmiş sadakamız varmış. Perdelerimizi kurtarmaya çalıştık. Araç parklanmaları yüzünden itfaiye geç müdahale etmek zorunda kaldı. Az kalsın yanacaktık. Yangın balkonumuza sıçradı. Camlarımız patladı" şeklinde konuştu. Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, Polis yangının çıkış sebebiyle ilgili çalışma başlattı.

BAHÇELİEVLER'DE GECEKONDU YANDI

Öte yandan Bahçelievler Cumhuriyet Mahallesi Ormantepe Caddesi üzerinde bulunan bir gecekondu da saat 06.00'da yangın çıktı. Nedeni henüz belirlenemeyen yangını kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri söndürdü. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, polis yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatih'te Tarihi Bina Alev Alev Yandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement