Fatsa'da "Girişimcilik ve İş Yaşamında Başarı" Semineri - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da "Girişimcilik ve İş Yaşamında Başarı" Semineri

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş tarafından Fatsa Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine "Girişimcilik ve İş Yaşamında Başarı" konulu seminer verildi.

10.04.2014 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun Karataş tarafından Fatsa Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerine "Girişimcilik ve İş Yaşamında Başarı" konulu seminer verildi.

Fatsa Kültür Sarayı'nda düzenlenen seminerde konuşan Karataş, yapılan araştırmalara göre çalışan bireylerin yüzde 85'inin girişimci olmakla ilgili düşüncelere sahip olduğunu belirtti.

İş hayatında başarılı olmanın en önemli yolunun çalışma hayatını sevmeye bağlı olduğunu belirten Karataş, girişimciliğin önemine değindi ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

"Hepiniz geleceğinize yatırım yapmak üzere buradasınız. Buradaki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğu da ileride girişimci olmayı planlıyor. Girişimci olmak, kendi işine sahip olmak çok heyecanlı bir şey. Umarım ileride hepinizi iyi bir girişimci olarak görebiliriz ve umarım bugünkü seminerde ki bu deneyim ve birikimleri paylaşır, bunların ne kadar değerli olduğunun farkına varırsınız."

Öğrencilerin hayatlarıyla ilgili kararları bir an önce alması gerektiğini ifade eden Karataş, şunları söyledi:

"Bana göre girişimciliğin başka bir boyutu da var. Kişisel olarak para kazanmak tabi ki önemli ama zaman geçtikçe bazı değerlerin paradan daha fazla haz verdiğini de görüyorsunuz. Siz şanslısınız. Ben kendimi düşününce kimse bize oturup bir şey anlatmadı. İçimde böyle bir açlık var. Biz de bu vesileyle insanlara kendi çapımızda bildiklerimizi anlatmak istedik. İş hayatında patinaj yapacak işlere girişmeyin. İleride hayatınızda ne yapmak istiyorsanız önce kafanızda belirlemenizde yarar var. O hedefe giden adımlar atmanız sizin için daha faydalı olacaktır. Hayatınızla ilgili ne yapmak istediğinize karar verirseniz daha erken yaşlarda başarıyı yakalayabilirsiniz. Ben yüksek endüstri mühendisiyim fakat annemin gözünde yüksek boyacıyım. Siz, fikrinize inanın, çevrenizde sizi vazgeçirmeye çalışan bir sürü insan olacaktır. Kendi kendinizi motive edin. Girişimcilik zordur ve hayatınızda mutlaka başarısızlıklar olacaktır asla vazgeçmeyin."

" diyerek sözlerine son verdi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 'Girişimcilik ve İş Yaşamında Başarı' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement