Fatsa'da "Okullar Hayat Bulsun" Projesi - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da "Okullar Hayat Bulsun" Projesi

Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğünce "Okullar Hayat Bulsun" Projesi kapsamında Necip Fazıl Kısa Kürek Lisesi bahçesine fidan dikildi.

10.04.2014 17:02

Fatsa Milli Eğitim Müdürlüğünce "Okullar Hayat Bulsun" Projesi kapsamında Necip Fazıl Kısa Kürek Lisesi bahçesine fidan dikildi.

Fidan dikimine Kaymakam Bekir Atmaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, milli eğitim şube müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Doğaya ne verilirse, doğanın insanlara daha fazlasını verdiğini belirten Kaymakam Atmaca, "Amacımız 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi kapsamında okullarımızın uygun olan bahçelerini daha yeşil, daha çevreci yapmak için okullarımızda bin adet fidan diktik. Bugün burada o çalışmamızın bir örneğini temsil etmek için bir araya geldik. 22 adet okulumuzda bine yakın ağaç dikeceğiz. Ben dikilen bu ağaçlarla öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın çevre bilincinin artacağına inanmaktayım. Yeşili, doğayı ve ağaçları gördüğümüz her yerde korumamız gerekiyor. Biz ağaca su verip bakarsak o korunmuş olur. Daha çevreci bir toplum olma anlamında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Orman Haftası nedeniyle, Fatsa'da eğitim veren 22 okula bin fidan dağıttıklarını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Avcı, şunları kaydetti:

"Fidanları Giresun'dan belediyenin araçlarıyla getirdik ve bu gelen bin adet fidanı 22 tane okulumuza eşit oranda dağıttık. Bu ağaçlar genellikle çam, at kestanesi, mavi ladin, akça ağız, ortanca ve kara yemiş türlerinden oluşuyor. Ormanlar, toprak kaymasını ve seli önler, havayı temizler, iklim dengesini sağlar. Günlük hayatta kullandığımız bir çok araç, gereç de yine orman ürünlerinden elde edilir. Ben bu ağaçların dikilmesine vesile olan Kaymakamımıza ve  Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da 'Okullar Hayat Bulsun' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement