Fatsa'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika
Yerel

Fatsa'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü

Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü"nde öğrenciler ve kurum müdürleri yürüyüş yapmanın önemine dikkat çekti.

06.12.2014 14:23

Fatsa Toplum Sağlığı Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü"nde öğrenciler ve kurum müdürleri yürüyüş yapmanın önemine dikkat çekti.

Eceler Eyvanı önünde açılan stantta öğrenciler ve kurum müdürleri bilgilendirildi ve adım ölçer dağıtıldı. Öğrenciler ve kurum müdürleri buradan Bolaman 1 Köprüsü'ne kadar sahil şeridi boyunca yürüdü ve "Sağlığımız İçin Yürüyoruz, Gençler Yürüyor Obezite Ölüyor, Her Gün Yürümek Sağlığımızın Yolunu Uzatır" gibi pankartlar açtı.

Yürüyüşe, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Ethem Öztürk, Fatsa İlçe Jandarma Komutanı, Fatsa ilçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Cinoğlu, Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Erişmiş de katıldı.

Herkesin günlük 30 dakika yürüyüş yapması gerektiğini söyleyen Fatsa Toplum Sağlığı Sorumlu Tabibi Dr. Işıl Aralan, "Hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi  hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi hastalıklara neden olur. Fiziksel aktivite, iskelet kaslarının kasılmasını gerektiren, dinlenme düzeyinin üzerinde enerji harcamasını sağlayan her türlü bedensel hareketlerdir. Düzenli fiziksel aktivite, kas gücünü ve esnekliğini artırır, eklem hareketliliğinin korunması ve artırılmasında yardımcıdır. Daha önce hiç egzersiz yapmamış olanlar egzersize gün aşırı 10 dakika gibi sürelerle başlamalı ve bunu zaman içinde en az 30 dakikaya kadar çıkarmalıdır. Bilinen bir kronik hastalığı olanlar ise egzersize başlamadan önce hekim onayı almalıdır." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatsa'da Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement