Fay Kırığından Çıkan Şifa - Son Dakika
Yerel

Fay Kırığından Çıkan Şifa

Fay Kırığından Çıkan Şifa

Salihli’nin Çamur hamamı mahallesinde fay kırığından çıkan jeotermal suyu 80 yıldır şifa dağıtıyor Sart Çamur Kaplıcaları müdürü Can: "Jeotermal su başta cilt ve deri hastalıkları olmak üzere kireçlenme, kırık çıkık, eklem ve ortopedik rahatsızlıklar, egzama, romatizma, siyatik, bel fıtığı, böbrek taşı,

24.07.2014 11:48

Salihli'nin Çamur hamamı mahallesinde fay kırığından çıkan jeotermal su, 80 yıldır çeşitli rahatsızlıklara şifa oluyor.

Salihli ilçe merkezine 11 kilometre mesafede, Bozdağ eteklerinde doğa ile iç içe bulunan Çamurhamamı mahallesinde yaklaşık 80 yıl önce çıkan jeotermal su, bölgeye kurulan kaplıcalar aracılığıyla şifa bulmak isteyenlerin uğrak yeri haline geldi.

Sart Çamur Kaplıcaları Müdürü Sarper Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fay kırığından çıkan jeotermal suyun yaklaşık 80 yıldır şifa dağıttığını, tesislerin 1935 yılından bu yana  hizmet verdiğini belirtti.

Çeşitli hastalıklardan şikayetleri bulunanların 52 derece sıcaklıktaki jeotermal sudan doktor kontrolünde faydalandıklarını bildiren Can, şifalı suyun hastalık şikayetiyle gelen birçok kişinin tesislerden sağlıklı ayrılmasına katkı sağladığını söyledi.

Can, Doğayla iç içe olan tesisin, bir köyün doğal ortamını yansıttığını, bölgenin organik ürün bakımdan da zengin olduğunu bildirerek, tesislerde kalan vatandaşların özellikle gıda ihtiyaçlarını doğal ürünlerle karşıladığını vurguladı.

TÜBİTAK tarafından takip ediliyor

"Jeotermal suyun çıktığı fay çatlakları, gözle rahat bir şekilde de görülebiliyor" diyen Can şu bilgileri verdi:

"Suyu çıkartmak için herhangi ek bir araç kullanmıyor, hiçbir işlem yapılmadan doğal olarak akmasını sağlıyoruz. Tesise, yaklaşık 6 yıl önce TÜBİTAK tarafından takip sistemi kuruldu, kaplıca suyundaki ani değişiklikler, mineral dengesi, debi artış ve düşüşü anlık takip ediliyor. Kısacası su direkt fay kırığından geldiği için yer altındaki hareketlilik sürekli gözlemleniyor."

Can, jeotermal suyun başta cilt ve deri hastalıkları olmak üzere kireçlenme, kırık-çıkık, eklem ve ortopedik rahatsızlıklar, egzama, romatizma, siyatik, bel fıtığı, böbrek taşı, kadın hastalıkları, nevralji, nevrit, limbo, ameliyat sonrası rehabilitasyon, ruhen ve bedenen görülen hastalıklara iyi geldiğini, tedaviye gelenlerin uzman doktor gözetiminde tesislerden faydalandıklarını ifade etti.

Tesislerdeki odaların jeotermal su ile ısıtıldığını vurgulayan Can, bu sayede temiz enerji kullanıp, enerji tasarrufu da sağladıklarını sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fay Kırığından Çıkan Şifa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement