Fdh Ayda 50 Bin Hastaya Hizmet Veriyor - Son Dakika
Yerel

Fdh Ayda 50 Bin Hastaya Hizmet Veriyor

Fdh Ayda 50 Bin Hastaya Hizmet Veriyor

Fatsa Devlet Hastanesi(FDH) Başhekimi Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, aylık hasta sayılarının 50 bin civarında olduğunu söyledi.

17.05.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatsa Devlet Hastanesi(FDH) Başhekimi Uzm. Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu, aylık hasta sayılarının 50 bin civarında olduğunu söyledi.

Başhekimi Dr. Nurdoğan Karadağlıoğlu yaptığı açıklamada "Aylık hasta sayımız 50 bin civarındadır. Bu da yılda 600 bin hasta demektir. 750 civarında personelimiz var. On adet diş ünitemiz var. Yani aynı anda on hastaya hizmet verebiliyoruz. Diyalizde 14 yatağımız var. Şu anda 48 takipli diyaliz hastamız var. Dolayısıyla mevcut yatak sayısı şu anda yeterli gelmektedir. Acil servisimiz öncekinin belki de beş kat büyüklüğüne ulaştı. Burayı yeşil, sarı ve kırmızı alan olarak üçe ayırdık. Yeşil alan, ayakta gelip reçeteyle gönderilebilecek hastalar içindir. Bu da acildeki hastanın yüzde atmışına tekabül ediyor. Kalp krizi, beyin felci, akciğer enfeksiyonu, ağır barsak enfeksiyonu gibi rahatsızlıkları olan hastaları sarı alana alıyoruz. İlk müdahaleyi burada yapıyoruz. Sarı alandaki hastalar genellikle serviste yatarlar. Bir de kırmızı alan var. Burası ambulans giriş alanıdır. Genelde trafik kazaları, yaralanmalar gibi vakalardır. Bunların acilen tedavi edilmesi lazım. Burada etkin müdahale şart. Yirmi dakikada ne yaptıysak yaptık. Solunum yetmezliği, kalp krizi gibi vakalar çünkü bunlar" dedi. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Fdh Ayda 50 Bin Hastaya Hizmet Veriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement