Felç Kalan Orman Köylüsü, Azmiyle Zoru Başardı - Son Dakika
Güncel

Felç Kalan Orman Köylüsü, Azmiyle Zoru Başardı

Kırılan beline ameliyatla platin takılan demir doğrama ustası Metin Aktaş, su havuzunda kültür fizik yaparak sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

17.07.2014 11:35  Güncelleme: 11:40

ÖMER ÜRER - Kaynaşlı ilçesinde 7 ay önce ağacın üzerine devrilmesiyle beli kırılarak felç kalan, ameliyatla vücuduna platin takılan 42 yaşındaki demir doğrama ustası Metin Aktaş, evinin önüne inşa ettiği su havuzunda kültür fizik hareketleri yaparak ilk adımlarını atmaya başladı.

Sarıçökek köyünde yaşayan Aktaş, Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylülerine verilen ücretli kesim işini (makta) yaparken kestiği ağaçlardan biri üzerine devrildi.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan, beli kırılarak felç olduğu anlaşılan Aktaş, beline platin takılmasının ardından yaklaşık 3 ay boyunca hastanede fizik tedavi gördü.

Doktorların "yürümesi için süre lazım" dediği Aktaş, suyun fizik tedavideki etkisini öğrenince, evinin önüne bir haftada demir profilden, 1 metre genişliğinde ve 8 metre uzunluğunda havuz yaptı.

Aktaş, AA muhabirine, fizik tedaviye evinde de devam etmesi gerektiğinin kendisine söylendiğini belirterek, bunun üzerine bahçeye havuz yapmaya karar verdiğini söyledi.

"Suyun basıncıyla daha iyi fizik tedavi olacağımı düşündüğüm için böyle yaptım" diyen Aktaş, "Esas mesleğim demir doğrama. Bu kazayı geçirince işi de bıraktık. İyileşmek için elimizden gelen çabayı göstermeye çalışıyorum" ifadesini kullandı.

Havuzda yaptığı bazı hareketlerin ayaklarının güçlenmesine yardımcı olduğunu vurgulayan Aktaş, şöyle konuştu:

"Yaptığımız bazı hareketler var, fizik tedavi sürecinde öğrendiğimiz. Yaptığım bu sistemle o hareketleri daha rahat yapıyorum. Bu sistemi kendim yaptım. Suyun basıncıyla vücut daha rahat hareket ediyor. Kolay hareket ettiğim gibi ayaklarıma güç harcatıyor, basınç uyguluyor. Bunu yapalı bir hafta oldu. Bayağı faydası oluyor. Daha önce yapamadığım hareketleri yapmaya başladım. Benim gibi hastaların bu şekilde çalışabileceğini düşünüyorum." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Felç Kalan Orman Köylüsü, Azmiyle Zoru Başardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement