Felçi Annenin Çocuk Özlemi - Son Dakika
Güncel

Felçi Annenin Çocuk Özlemi

Felçi Annenin Çocuk Özlemi

Bursa'da 2 çocuğunun ardından 2013 yılında sezaryenle ikizlerini dünyaya getirdikten sonra felç geçiren 40 yaşındaki Necla Babacan, yatağa mahkum oldu.

05.01.2015 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da 2 çocuğunun ardından 2013 yılında sezaryenle ikizlerini dünyaya getirdikten sonra felç geçiren 40 yaşındaki Necla Babacan, yatağa mahkum oldu. Tokat'ın Turhal İlçesi'ndeki ailesinin yanına getirilen Necla Babacan, tedavi görüp en son geçen Ekim ayındaki Kurban Bayramı'nda gördüğü Bursa'da eşinin yanında yaşayan çocuklarına kavuşmak istiyor.

Turhal'da yaşayan Necla Karabağ, 1992 yılında ilçede inşaat işçisi Yusuf Babacan ile evlendi. Çiftin 1994 yılında Şeyda ve 1997 yılında da Melek adlı çocukları dünyaya geldi. Babacan Ailesi, ardından Bursa'nın Osmangazi İlçesi'ne taşındı. Necla Babacan, burada 2013 yılı başında yeniden hamile kaldı. 2013 yılının son aylarında Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'ne giden anne Necla Babacan, burada sezaryenle ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. Yaklaşık 1 hafta sonra Eymen ve Mira adını verdikleri biri erkek biri kız ikiz bebekleri ile taburcu olan Necla Babacan, bir süre sonra şiddetli baş ağrısı ve nöbet geçirme şikayeti ile yeniden aynı hastaneye başvurdu.

Tedavi altına alınan Necla Babacan, burada Hemipleji (Vücudun bir yarısında istemli hareket etkinliğinin tümüyle kaybolmasıyla beliren patolojik durum) sonucu felç geçirerek yatağa mahkum kaldı. Yaklaşık 5 ay hastanede kalan anne Necla Babacan'ın, bu rahatsızlığı sonrası Turhal'da yaşayan ailesi Bursa'ya gitti. Kızını hastaneden alan baba Fevzi Karabağ, bakımını yapmak için Turhal'a getirdi. Eşi Yusuf Babacan ise 4 çocuğu ile birlikte Bursa'da kaldı.

Turhal'da yatağa mahkum bir şekilde yaşayan Necla Babacan, bir yıl önce ailesi tarafından tedavi amacıyla Tokat Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan tetkiklerde Necla Babacan'a yüzde 98 ağır özürlü raporu verildi.

'ÇOCUKLARINI ÇOK ÖZLEDİ'

Kızının doğumdan sonra geçirdiği rahatsızlığın ardından felç olduğunu söyleyen işçi emeklisi Fevzi Karabağ, "Olay sonrası kızım 5 ay yoğun bakımda kaldı. Daha sonra gidip kızımı alarak buraya getirdim. Ardından buradaki hastanelere götürdüm ama doktorlar tedavi için bu konuda uzman hastanelere gitmemizi önerdi. Benim de bunu sağlayacak maddi gücüm yok. Kızım evde sürekli yatıyor. Yetkililerden tedavi için yardım bekliyorum" dedi.

Kızının en son geçen yıl Kurban Bayramı'nda çocukları ile görüştüğünü kaydeden Feyzi Karabağ, "Ondan sonra çocuklarını hiç göremedi. Çocuklarını çok özledi. Bana, 'Getir göreyim' diyor. Benim de maddi durumum yok. Eşi de şimdi inşaatlarda boya işi olursa gidiyor, onun da gücü yok. İkizlere orada ablaları bakıyor" diye konuştu.

Yatağa mahkum Necla Babacan ise ikiz çocuklarının fotoğrafına bakıp gözyaşı döktü. Rahatsızlığı nedeniyle güçlükle konuşabilen Necla Babacan, çocuklarını çok özlediğini söyleyerek onlara kavuşmak istediğini dile getirdi.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Felçi Annenin Çocuk Özlemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement