Felçliler İçin Özel Akıllı Telefon: Sesame - Son Dakika
Teknoloji

Felçliler İçin Özel Akıllı Telefon: Sesame

Felçliler İçin Özel Akıllı Telefon: Sesame

Boyundan aşağısı felçli eski bir deniz subayı, sadece kafa hareketleri ile idare edilebilecek, Sesame isminde bir akıllı telefon üretti.

22.12.2014 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boyundan aşağısı felçli eski bir deniz subayı, sadece kafa hareketleri ile idare edilebilecek, Sesame isminde bir akıllı telefon üretti.

Modern tıp ve teknoloji, felç ile yaşamanın kader olmadığına inanmak istiyor. Bu alanda kısa aralıklarla çeşitli teknolojik gelişmeleri takip ediyoruz. Mesela Ian Brukhart üzerinde denenen tedavi veya Samsung'un gözle idare edilebilen EyeCan+ mouse teknolojisi gibi gelişmeler, gelecekte olacaklarla ilgili ipuçları verebiliyor.

Bu haberlere şimdi de, boyundan aşağısında felçli olan bir eski deniz subayı Giora Livne'nin geliştirdiği akıllı telefonu ekliyoruz. Sesame isimli telefon modeli Livne'nin bir uygulama geliştiricisi olan Oded Ben Dov ile ortak çalışmasından ortaya çıkmış. Kendisi elektrik mühendisliği yapmış olan Livne, Dov'un hazırladığı kafa hareketleri ile oynanan oyunu görünce bu fikir aklına gelmiş.

Sesame de aynı mantıkla, yani kafa hareketlerini imleç hareketlerine ve çeşitli komutlara dönüştürme şeklinde çalışıyor. Yani bu akıllı telefona dokunmanıza bile gerek yok. Bu telefonu ALS, belkemiği rahatsızlıkları, multiple sklerosis gibi rahatsızlıklardan muzdarip herkes kullanabilecek. Bu sistem piyasadaki farklı telefon modelleri ile de kullanılabilecek. Şimdi Livne bir Indiegogo kampanyası ile, Sesame telefonun gerçeğe dönüşmesi için bağış topluyor.

Sesame telefonun yaratıcısı Livne gelecekle ilgili çok umutlu. Bundan sonraki ilk hedefinin bu teknolojiyi aracı yaparak bir otomobil kullanmak, nihai amacının ise telefonla Ay'a gidebilmek olduğunu söylüyor. Hastalığına rağmen hayata bu kadar bağlı olabildiği için, Livne'nin her şeyi yapabileceğine inanıyoruz.

The post Felçliler İçin Özel Akıllı Telefon: Sesame appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri

Son Dakika Teknoloji Felçliler İçin Özel Akıllı Telefon: Sesame - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement