Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika
Güncel

Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Örgüt ile zamanında bağlantısı, iltisakı olmasına rağmen sonradan ilişkisini kesmiş olanlar yönünden Cumhuriyet savcılığımızca yapılacak değerlendirmelerde verilecek bilgiler lehe değerlendirileceği gibi bilgi verecek olanlar hakkında işlem yapılmayabilecektir.

15.08.2016 16:16

Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, "Örgüt ile zamanında bağlantısı, iltisakı olmasına rağmen sonradan ilişkisini kesmiş olanlar yönünden Cumhuriyet savcılığımızca yapılacak değerlendirmelerde verilecek bilgiler lehe değerlendirileceği gibi bilgi verecek olanlar hakkında işlem yapılmayabilecektir." ifadesini kullandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, cumhuriyet başsavcılığı olarak 15 Temmuz tarihinde meydana gelen darbe girişimine ilişkin FETÖ/PDY örgütüyle ilgili halen yoğun bir şekilde soruşturmaların sürdürüldüğünü, örgütün kamu kurumları içerisine sızmış üyeleri, destek verenler ve iltisaklı olanların tespit edileceğini belirtti.

Kaya, şöyle devam etti:

"Ancak, bu soruşturmalar kapsamında kamu kurumlarında görevli personelin vereceği bilgiler ile örgütsel yapının çökertilmesi kolaylaşacak. Diğer yandan örgüt ile zamanında bağlantısı, iltisakı olmasına rağmen sonradan ilişkisini kesmiş olanlar yönünden de Cumhuriyet savcılığımızca yapılacak değerlendirmelerde verilecek bilgiler lehe değerlendirileceği gibi bilgi verecek olanlar hakkında işlem yapılmayabilecektir. Bu kapsamda, TCK'nın 221. maddesinde, suç işlemek amacıyla örgüt kuran, yöneten veya örgüte olan kişinin gönüllü olarak teslim olup örgüt yapısı ve faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili bilgi vermesi halinde, hakkında örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak suçundan dolayı cezaya hüküm olunmaz. Kişinin bu bilgileri yakalandıktan sonra vermesi halinde hakkında bu suçtan dolayı verilecek cezada üçte birden dörtte üçe kadar indirim yapılır. Şeklinde hüküm bulunduğu gözardı edilmemelidir."

Örgütle bağlantısı olmayan kişilerin de bilgi ve görgülerini savcılıkla paylaşabileceğini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Söz konusu örgütle hiçbir bağlantı-iltisaki olmadığı halde bu örgütle ilgili bilgi vermek isteyenlerin Ceza Mahkemesi Kanunu ve Tanık Koruma Kanunu hükümlerince kimliklerinin gizli kalması şartı ile Cumhuriyet Başsavcılığımıza bilgi ve görgülerine başvurulmasının mümkün olduğu bilinmelidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fetö'nün Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement