Fildişi Sahili Teröre Karşı Önlemleri Arttırdı - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili Teröre Karşı Önlemleri Arttırdı

Fildişi Sahili Savunma Bakanı Paul Koffi Koffi, sınırlarda güvenlik önlemlerini arttırdıklarını belirtti.

25.11.2015 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fildişi Sahili Savunma Bakanı Paul Koffi Koffi, sınırlarda güvenlik önlemlerini arttırdıklarını belirtti.

Koffi, basın toplantısında yaptığı açıklamada, "Haziran ayında Mali'nin güneyinde düzenlenen saldırıdan sonra Devlet Başkanı Alassane Vattara'nın isteği üzerine, özellikle Mali'nin güneyi olmak üzere sınırlarımızda güvenlik önlemlerini arttırdık" ifadesini kullandı.

Koffi, askeri yetkililerin, sınırlarda güvenliği sağlamak amacıyla bu bölgelerdeki büyükelçiliklere, okullara, tren istasyonlarına ve havaalanlarına asker konuşlandırdıklarını ifade etti.

Peçe yasağı konusuna da değinen Koffi, "Peçeye yasak getirme, saldırıların boyutu değiştiğinde siyasi ve dini liderlerle yapılacak görüşmeler neticesinde ele alınacak bir konu" dedi.

Mali'de silahlı bir grup, 20 Kasım'da Bamako'daki Radisson Otel'e baskın düzenlemiş, 170 kişiyi rehin almıştı. Rehinelerden 130'u Fransız ve ABD destekli Mali emniyet birimlerince düzenlenen operasyonla, onlarcası da kendi çabalarıyla kurtulurken, bazıları da teröristlerce serbest bırakılmıştı. Saldırıyı, El Kaide bağlantılı El Murabitun örgütü ile Macina Kurtuluş Cephesi üstlenmişti.

Resmi yetkililer, rehine krizinde 14'ü yabancı uyruklu 22 kişinin öldüğünü duyurmuştu.

Mali'nin güneyinde Fildişi Sahili'ne yakın Misseni bölgesinde 10 Haziran'da silahlı gruplar bir askeri kampa saldırı düzenlemiş,  bir jandarma yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili Teröre Karşı Önlemleri Arttırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement