Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso Radyo Personeline Eğitim - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso Radyo Personeline Eğitim

Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso Radyo Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uluslararası Mavi Ay Dostluk Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde Fidişi Sahilleri ve Burkina Faso’da yayın yapan radyolarda çalışan personele eğitim programı düzenlendi.

24.03.2015 14:07

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uluslararası Mavi Ay Dostluk Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği işbirliğinde Fidişi Sahilleri ve Burkina Faso'da yayın yapan radyolarda çalışan personele eğitim programı düzenlendi.

TİKA tarafından, Batı Afrika ülkelerinden Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso'da yayın yapan radyolarda çalışan personellerin, radyo yayıncılığı ve radyo programcılığı konularında mesleki eğitime ihtiyaç duyduğu tespit edildi. Bu kapsamda TİKA ile işbirliği yapan Uluslararası Mavi Ay Dostluk Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, teorik ve pratik uygulamalar içeren bir eğitim planlaması yaparak Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso'dan gelen 15 kişiye İstanbul'da faaliyet gösteren radyo istasyonlarında ve TRT İstanbul Radyolarında mesleki eğitim programı düzenlendi.

TİKA'nın desteği ile Uluslararası Mavi Ay Dostluk Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği tarafından yürütülen, "Uluslararası Mesleki ve Teknik Eğitim Programı" (TÜRKMEK) kapsamında "Bilgisayar İşletmenliği ve Ofis Uygulamaları" eğitim programına da katılan radyo çalışanlarına, İstanbul'da faaliyet gösteren radyolarda teorik ve pratik uygulamaları içeren 48 saatlik Radyoculuk Eğitimi verildi.

Eğitim programı kapsamında; radyoculukla ilgili yazılım eğitimleri başta olmak üzere, program hazırlama ve sunum teknikleri, haber hazırlama ve sunum teknikleri, Kültürel ve Aktüel Programların hazırlanıp sunulması, Mikrofon ve line kablo hazırlanması ile ilgili teknik eğitim, Anten ve Vericilerin bakım ve onarımları, Radyo Link ile yayın ağının genişletilmesi ile ilgili sahasında uzman eğitmenler tarafından sunumlar yapıldı. Eğitim programını tamamlayan katılımcılar desteklerinden dolayı TİKA'ya teşekkürlerini iletti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahilleri ve Burkina Faso Radyo Personeline Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement