Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele

Filipinler'de güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda harabeye dönen Basilian eyaletinde, evlerinden olan binlerce Müslüman aile için yardım operasyonu başlatıldı.

13.07.2016 17:03

Filipinler'de güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda harabeye dönen Basilian eyaletinde, evlerinden olan binlerce Müslüman aile için yardım operasyonu başlatıldı.

Eyalet hükümeti sözcüsü Alton Angeles, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Basilian'daki yardım çalışmalarında, Ebu Seyyaf şiddeti yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalan 2 bin 311 aileye ulaşmayı amaçladığını belirtti.

Angeles, ordunun Ebu Seyyaf örgütüne karşı başlattığı topçu ateşlerinin ve hava saldırılarının bölgedeki evleri ve altyapı projelerini tahrip etmesinin ardından eyalette, "mülkiyetin hasara uğraması, geçim kaynaklarının, yolların ve insanların normal yaşamlarının bozulması" anlamına gelen "felaket durumu" ilan edildiğini duyurdu.

Angeles, şimdiye kadar yerinden edilmiş yaklaşık 2 bin aileye erzak ve diğer yardımların yapıldığını ve çatışmalara rağmen durumun kontrol altında olduğunu söyledi.

Basilian Valisi Jim Saliman da gazetecilere yaptığı açıklamada, yardım çalışmalarının çatışmalar bitene kadar devam edeceğini söyledi.

Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Filemon Tan, pazartesi günü, güvenlik güçlerinin geçen haftadan bu yana Ebu Seyyaf örgütüne düzenlediği operasyonlarda 40 militanın öldürüldüğünü, 25 militanın yaralandığını açıklamıştı.

Tan, kara birliklerinin, topçu ateşleri ve hava saldırılarıyla desteklenerek, zırhlı araçlarla Ebu Seyyaf mevzilerine doğru ilerlemeye devam ettiğini bildirmişti.

Vali Saliman da militanların bölgeden çıkarılması için askeri güçlerin yoğun bombardımanı altında kalan Tipo-Tipo, Ungkaya Pukan ve Albarka kasabalarında, "felaket durumu" ilan edildiğini duyurmuştu.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren, terör örgütü El Kaide bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement