Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, orduya Ebu Seyyaf örgütünü bitirme emri verdiği bildirildi.

25.08.2016 15:00

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin, orduya Ebu Seyyaf örgütünü bitirme emri verdiği bildirildi.

Filipinler ordusunun Batı Mindanao Komutanlığından Binbaşı Filemon Tan, Duterte'nin, örgütün elinde tuttuğu 18 yaşındaki bir rehineye ait kesik başın, Sulu eyaletinde bulunmasının ardından bu talimatı verdiğini söyledi.

Tan, Devlet Başkanı Duterte'nin "Uyuşturucu satıcılarını yok edin. Ebu Seyyaf'ı yok edin. O kadar." ifadesini kullandığını belirtti.

Sulu'nun Indanan kentinde bugün bir poşet içinde, 16 Temmuz'da Ebu Seyyaf tarafından kaçırılan Patrick James Almodovar'a ait olduğu düşünülen kesik bir baş bulunmuştu.

"Örgütün işlediği cinayet, Müslüman kardeşlerimiz dahil olmak üzere barışsever tüm Filipinliler tarafından kınandı." ifadesini kullanan Tan, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını kaydetmişti.

Yerel basına, örgütten oğullarının öldürüldüğünü haber veren bir telefon aldıklarını söyleyen Almodovar'ın ailesi, talep edilen 21 bin 530 dolarlık fidyeyi dün yerel saatle 15.00'e kadar ödemeleri gerektiğini ancak bunu ödeyecek maddi olanakları bulunmadığını dile getirmişti.

Ebu Seyyaf terör örgütü, geçen yılın eylül ayında kaçırdığı 3'ü yabancı uyruklu 4 rehine için daha önce 84 milyon dolar fidye talep etmiş, Filipinler ordusu ise fidyeyi ödememe konusunda kararlı olduğunu bildirmişti. Örgüt, kaçırılan 2 Kanadalı rehine için 8 milyon Kanada doları fidye istemiş ve Kanada'ya 25 Nisan'a kadar süre vermişti. Fidyenin ödenmemesi üzerine rehinelerden John Ridsdel 26 Nisan'da öldürülmüştü. Norveç vatandaşı Kjartan Sikkengstad, Ebu Seyyaf'ın elinde tutuklu kalırken, Filipinler vatandaşı Marites Flor serbest bırakılmıştı.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991'den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu'da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler'in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Ebu Seyyaf ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement