Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele

Filipinler'de polis ile uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı olduğu düşünülen Albuera Belediye Başkanı Ronaldo Espinosa'nın korumaları arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

03.08.2016 23:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filipinler'de polis ile uyuşturucu çeteleriyle bağlantılı olduğu düşünülen Albuera Belediye Başkanı Ronaldo Espinosa'nın korumaları arasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğü bildirildi.

Bölge Polis Şefi Elmer Beltejar, Ronaldo Espinosa'nın evi civarında devriye gezen polislere korumalar tarafından ateş açıldığını ve polisin karşılık vermesiyle çıkan çatışmada 6 korumanın öldürüldüğünü belirtti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nın onayladığı, uyuşturucu çetelerini koruyan ya da uyuşturucu ticaretiyle bağlantısı olan 23 belediye başkanının ismi bulunan liste önce gün açıklanmıştı.

Listenin açıklamasından sonra, Leyte'ye bağlı Albuera kentinin Belediye Başkanı Espinosa yetkililere teslim olmuş, Emniyet Genel Müdürü Ronaldo "Bato" de la Rosa'nın gözetiminde tutulduğu ifade edilmişti.

Yetkililer, Espinosa'nın, oğlu Ervin'nin de aralarında bulunan uyuşturucu tacirlerini korumak amacıyla teslim olduğu görüşünü paylaşmıştı.

Devlet Başkanı Duterte, Filipinler'de 2006'da kaldırılan idam cezasını, uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları ve kurbanlarını öldüren tecavüzcü, soyguncu veya araba hırsızları için getirmek istediğini belirtmişti.

Duterte, Davao kentindeki başkanlık kutlamalarına katılan kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti.

Bilibid hapishanesinde tutulan uyuşturucu baronlarının, Duterte'nin başına 50 milyon pezo (yaklaşık 3,2 milyon lira) ödül koydukları bildirilmişti.

Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği kanlı savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini söyleyen Duterte de her uyuşturucu baronu için 5 milyon pezo (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement