Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele

ZAMBOANGA Filipinler'de, Leyte'ye bağlı Albuera kentinin gözaltındaki Belediye Başkanı Ronaldo Espinosa'nın evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulundu.

10.08.2016 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAMBOANGA Filipinler'de, Leyte'ye bağlı Albuera kentinin gözaltındaki Belediye Başkanı Ronaldo Espinosa'nın evinde yapılan aramada uyuşturucu madde bulundu.

GMA kanalının emniyet kaynaklarında dayandırdığı habere göre, Espinosa'nın evine yapılan baskınında, 11 kilogram metamfetamin ile bomba yapımında kullanılan malzemeye el konuldu.

Polis, uyuşturucunun, belediye başkanının evinin mutfağında bir dolapta bulunduğunu açıkladı.

Espinosa daha önce oğlu Ronald "Kerwin" Espinosa'nın Visayas bölgesinde uyuşturucu ticaretinin önemli isimleri arasında yer aldığını itiraf etmişti. Polis kaynakları, oğul Espinosa'nın hala kayıp olduğunu belirtti.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nın onayladığı, uyuşturucu çetelerini koruyan ya da uyuşturucu ticaretiyle bağlantısı olan 23 belediye başkanının ismi bulunan listenin açıklamasından sonra, Belediye Başkanı Espinosa teslim olmuştu.

Devlet Başkanı Duterte, Filipinler'de 2006'da kaldırılan idam cezasını, uyuşturucu kaçakçıları, silah kaçakçıları ve kurbanlarını öldüren tecavüzcü, soyguncu veya araba hırsızları için getirmek istediğini belirtmişti.

Duterte, daha önce yaptığı bir konuşmada, silahı olan halktan, "adalete karşı koyan uyuşturucu kaçakçılarını öldürmelerini" istemişti.

Bilibid hapishanesinde tutulan uyuşturucu baronlarının, Duterte'nin başına 50 milyon pezo (yaklaşık 3,2 milyon lira) ödül koydukları bildirilmişti.

Ülkede işlenen suçlara karşı verdiği kanlı savaşta kendisine yardımcı olan Filipinlilerin ödüllendirileceğini söyleyen Duterte de her uyuşturucu baronu için 5 milyon pezo (yaklaşık 320 bin lira) ödül vadetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Uyuşturucuyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement