Finike'de Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika
Yerel

Finike'de Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı

Finike Belediyesinin ilçe genelindeki okullar arasında yaptığı atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların yöneticilerine plaket verildi.

17.06.2015 10:43  Güncelleme: 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Finike Belediyesi tarafından ilçe genelindeki okullar arasında yapılan atık pil toplama yarışmasında dereceye giren okulların yöneticilerine plaket verildi.

Törende konuşan Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, ilçedeki okul müdürleri aracılığıyla atık pilleri toplayan öğrencilere teşekkür etti.

Başkan Sarıoğlu, amaçlarının atık piller hakkında toplumda duyarlılık oluşmasını sağlamak olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu yıl ilk defa düzenlediğimiz atık pil toplamaya, okullarımızda yarışma düzenleyerek başladık. Gelecek yıllarda bu yarışmaya muhtarlarımızı da dahil ederek, mahallelerimizde yaymayı düşünüyoruz. Bildiğiniz üzere atık pillerin içerisinde cıva ve kurşun gibi kanserojen etkisi olan maddeler bulunuyor. Dolayısıyla hayatımızı kolaylaştıran piller ömürleri bittiğinde hayatımızı kabusa çevirebiliyor."

Bu nedenle ömrü biten pillerin doğaya terk edilmesini önleyerek hem insan hem de çevre sağlığını korumak istediklerini dile getiren Sarıoğlu, bu çalışmayı da ilk olarak okullarda yarışma düzenleyerek başlattıklarını ve başarılı olduklarını gördüklerini bildirdi.

Konuşmanın ardından yapılan değerlendirmede 37,5 kilogram pil toplayan Gıyaseddin Keyhüsrev Anadolu Lisesi birinci oldu. Törende dereceye giren okul müdürlerine Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu tarafından plaket, katılımcı okul müdürlerine ise teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Finike'de Atık Pil Toplama Yarışması Sonuçlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement