Foçalılar Kurtuluş Gününde Terörü Lanetledi - Son Dakika
Güncel

Foçalılar Kurtuluş Gününde Terörü Lanetledi

Foçalılar Kurtuluş Gününde Terörü Lanetledi

Foçalılar kurtuluş gününde terörü lanetledi İZMİR'in Foça İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünde Türk bayraklarıyla bir araya gelen yüzlerce vatandaşlar, son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

12.09.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foçalılar kurtuluş gününde terörü lanetledi

İZMİR'in Foça İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 93'üncü yıldönümünde Türk bayraklarıyla bir araya gelen yüzlerce vatandaşlar, son günlerde artan terör olaylarını lanetledi.

Kentin kurtuluş yıldönümünde yüzlerce Foçalı, terörü lanetlenmek için Kavala Kafe önünde bir araya geldi. Gençlik Marşını söyleyerek başlayan yürüyüşe; CHP'li Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP İlçe Başkanı Günal Biçer, 1 Kasım seçimleri için CHP'den tekrar milletvekilliği adaylık başvurusu yapan Ülkümen Rodoplu, belediye meclis üyeleri, sivil toplum temsilci ve üyeleri de katıldı. Reha Midilli Caddesi'ne yönelip ilerleyen topluluğa, evlerinin balkonlarından, deniz kenarındaki ahşap iskelelerden, restoran ve kafelerde bulunanlar da alkışla destek verdi. Yürüyüşe katılan gençler, dev Türk bayrağı ile Atatürk posteri taşıdı. Demokrasi Meydanı'nda son bulan yürüyüşte grup, 10'uncu yıl Marşı'yla karşılandı. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" ve "Vatan Sana Canım Feda" sloganları atıldı. Mustafa Kemal Atatürk ile şehitler adına saygı duruşunda bulunan topluluk, İstiklal Marşı okudu. Belediye Başkanı Demirağ, konuşma yaptı.

"ATATÜRK DEVRİMLERİ, BİR MEDENİYET SAVAŞIDIR"

Kurtuluş mücadelesini hatırlatan Demirağ, "O günlerin koşullarında, yokluklar içinde bir mucize yaratılmıştır. Sadece kurtuluş savaşı verilmemiştir. Sonrasında tüm dünyaya uygarlığın, uygar bir ulus olmanın yankıları aktarılmıştır. Atatürk devrimleri, bir medeniyet savaşıdır. Dünyanın en güzel denizi ve en güzel havasında bize emanet edilen bayrağımıza ve özgürlüğümüze sonuna kadar sahip çıkacağız. Son günlerde yaşadığımız acılar yüreğimizi dağlıyor. Bu karanlık günleri tek bir yürek olarak aşacağız" dedi.

Ardından konuşan ve Kurtuluş mücadelesinde millet ayrımı yapılmadığını belirten Rodoplu da, "Zaten bunun bir öneminin olmadığını da hepimiz biliyoruz. Önemli olan bir tek şey vardır. O da bu topraklarda özgür, mutlu, çağdaş ve demokrasiye inanarak yaşamaktır. Mutlu olmaktır" dedi.

Konuşmaların ardından marşlar dinlendi. Sloganlar atan grup, ilerleyen dakikalarda sesizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Foçalılar Kurtuluş Gününde Terörü Lanetledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement