Futbol: Spor Toto Süper Lig - Son Dakika
Spor

Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig

Galatasaray: 0 Fenerbahçe: 0 (İlk yarı)

18.10.2014 20:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbi maçın ilk yarısı 0-0 berabere tamamlandı.

Karşılaşmaya etkili başlamak isteyen Galatasaray, ilk dakikalarda Fenerbahçe kalesine kanatlardan geliştirdiği ataklarla tehlike yaratmaya çalıştıysa da bunda başarılı olamadı ve oyun temposunu da çabuk kaybetti. Rakibi karşısında orta sahayı geçmekte zorlanan sarı-kırmızılı takımın bu bölgede kaybettiği toplar da kalesine tehlike olarak döndü. Özellikle rakibinin Emenike ile yakaladığı pozisyonlarda kalesinde gol tehlikesi yaşayan Galatasaray, ilk yarıyı 0-0 beraberlikle kapattı.

Galatasaray'ın ilk dakikalardaki baskısını çabuk kıran Fenerbahçe, orta alanda topa sahip olarak oyunu rakibinin sahaya yığmaya çalıştı. Özellikle kanatları Kuyt ve Alper ile iyi kullanan sarı-lacivertli takım, ileride Emenike ile gol arayışına girdi. Etkili savunmasıyla ilk yarıda rakibine neredeyse pozisyon vermeyen Fenerbahçe, hücumda ise yakaladığı fırsatları değerlendiremedi ve soyunma odasına 0-0 berabere gitti.

5. dakikada Sneijder'in pasıyla sağdan içeri kateden Olcan Adın'ın şutunda top savunmadan döndü. Ceza sahası önünde topu kontrol eden Dzemaili'nin, Burak Yılmaz'a atmak istediği ara pasında ise son anda savunma araya girerek, tehlikeyi uzaklaştırdı.

6. dakikada Kuyt'un sağ taraftan ortasında, Alper Potuk'un arka direkte yaptığı kafa vuruşunda top savunmada Chedjou'dan döndü.

12. dakikada Burak Yılmaz'ın pasında, Olcan Adın'ın ceza alanı dışından sert şutunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

17. dakikada Meireles'in uzak mesafeden yerden sert şutunda, kaleci Muslera yatarak meşin yuvarlağı oyun alanına çeldi.

18. dakikada Kuyt'ın soldan ortasında ceza sahasına topla buluşan Emenike'nin dönerek yaptığı vuruşta, top üstten auta çıktı.

34. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Emenike'nin gelişine vuruşunda top auta gitti.

41. dakikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Meireles'in ara pasıyla ceza sahasına girerek kaleciyle karşı karşıya kalan Emenike'nin yaptığı vuruşta meşin yuvarlak farklı biçimde auta çıktı. Nijeryalı futbolcu, bu pozisyonda topa vurmadan önce rakibinin arkadan darbesiyle dengesinin bozulduğu gerekçesiyle penaltı kararı bekledi.

Kalan sürede sonuç değişmedi ve sezonun ilk lig derbisinde ilk yarı 0-0 tamamlandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Spor Toto Süper Lig - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement