Futbol: Ziraat Türkiye Kupası - Çorum Belediyespor-Trabzonspor Maçının Ardından - Son Dakika
Spor

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası - Çorum Belediyespor-Trabzonspor Maçının Ardından

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında 2-1 kazandıkları Çorum Belediyespor maçına ilişkin, "Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı. Bunu başarabilecek ve sahada yer alabilecek takım olmalı.

26.10.2016 19:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası 3. Tur eleme maçında 2-1 kazandıkları Çorum Belediyespor maçına ilişkin, "Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı. Bunu başarabilecek ve sahada yer alabilecek takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz belki de bu süreçte sancılar yaşıyoruz, en az onlar kadar bunun sorumlusu da benim. Ben bu sorumluğu üzerime alarak devam ediyorum." dedi.

Yanal, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, bu tür maçların oynamanın zor olduğunu bildiklerini söyledi.

Defalarca bu tür maçların sürprizleri ile karşılaştıklarına dikkat çeken Yanal, "Özellikle ligimizde takım olma yolunda ilerleyen bizim için oldukça zor. Yetenekli oyunculardan kurulu bir takımız. Güvendiğim ve inandığım oyuncularım var. Bu oyuncuları iyi şeyler yapabileceğini de düşünüyorum. Onların takıma olan katkılarını, takım bütünlüğü içinde, takım oyunu geliştiğinde çok iyi şeyler yapabileceğine inanıyorum. Sancılı bir zaman içinde geçiyoruz ve bunu en iyi şekille getirmek ve bunu en kısa zamanda yapabilmek bizim işimiz. Bunun için çok çaba sarfetmemiz gerektiğini söylüyorum." diye konuştu.

Çorum Belediyespor'un maçın ritmini istediği gibi kullandığına işaret eden Yanal, iyi mücadele ettiklerini ve umdukları yere varmalarını diledi.

Ligde geçen hafta Galatasaray maçınını kazandıklarını hatırlatan Yanal, şöyle konuştu:

"Bu maçı bırakıp önemli olan gruplara kaldık. Yetenekli oyuncularımızdan kurulu bu takımı kısa süre içinde takım haline getirmek, içerde ne kadar fazla oyuncuyu takım içine katıp onların yeteneklerinden faydalanarak, bu süreci hızlandırırsak bizim içinde o kadar iyi olacak. Hafta sonu Çaykur Rizespor ile zorlu bir maç oynayacağız. Kolay bir maç olmayacak, kendi sahamızda oynayacağımız bu maçın dezavantajlı olan tarafları var, avantajlı olan tarafları var. Taraftarlarımızın bu süreçte desteğini arkamızda hissediyoruz. Bu süreçte bize oldukça destek oldular ve olmaya devam ediyorlar. Onlarla birlikte hafta sonu iyi mücadele eden, savaşan, koşan mücadele eden bir Trabzonspor görüntüsü ile yer almak ve hafta sonunu da iyi geçirmek, takım olma yolunda da edinemediğimiz bir çok özelliğimizi hızla geliştirerek devam etmeliyiz."

"Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı"

Basın mensuplarının, "Çorum Belediyespor maçında oynattığınız oyuncuların performansını nasıl buldunuz? sorusuna Yanal, şöyle cevap verdi:

"Onların katkısı ve bugün takımın sahadaki yapısı rakibine sağlayamadığı ritmi eleştirecek çok yönü var. Eleştirecek bu yönü bizim için avantajlı taraftarlara çevirecek yanları da var. Her şeyden öte benim oyuncularımı acımasızca eleştirdiğim oluyor. Bunu yapıyoruz, yapmamız da gerekiyor ama, inanın samimi olarak söylüyorum, kamuoyunun karşısındaki tutumumdan değil, çok yetenekli oyunculara sahibiz. Önemli oyuncularımız var. Kendi ülkelerinde ve bizim ülkemizde milli takımlarında oynayabilecek kapasitede oyuncularımız var. Dolayısıyla bunları takım haline getirdiğimizde burada daha farklı manzara verebileceğimize inanıyorum. O yüzden bazı şeylerde taviz vermemeye gayret ediyoruz. Belki oyun tercihlerinde oyunu çok daha hızlı bir şekilde çevirebiliriz ama bizim de bir tercihimiz var. Trabzonspor, Trabzonspor gibi oynamalı. Bunu başarabilecek ve sahada yer alabilecek takım olmalı. O takımı tercih ettiğimiz belki de bu süreçte sancılar yaşıyoruz, en az onlar kadar bunun sorumlusu da benim. Ben bu sorumluğu üzerime alarak devam ediyorum."

Çorum Belediyespor cephesi

Çorum Belediyespor Teknik Direktörü Serdar Bozkurt, Trabzonspor'u tebrik etti.

Trabzonspor'un ayağında topu tutması halinde tehlikeli olacağını bildiklerini belirten Bozkurt, "İlk yarı istediğimiz oyunu oynadık. İkinci yarı biraz geri çekildik, tabi Trabzonspor'un çok iyi oyuncuları var. İkinci yarı etkili oldular. Oyuncularıma maçtan önce 'Çıkın direk oynayın ve bu işin tadını çıkarın' dedim. Ayrıca maçtan öncede seyircilerimize güzel futbol oynayacağımızı da söylemiştik.Bunu da başardığımızın kanaatindeyim. Elendik ama iyi bir oyun ortaya çıkardık diye düşünüyorum." dedi.

Futbol: Ziraat Türkiye Kupası - Çorum Belediyespor-Trabzonspor Maçının Ardından
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Futbol: Ziraat Türkiye Kupası - Çorum Belediyespor-Trabzonspor Maçının Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement