Futbolcuların Gözleri Dünyagöz'e Emanet - Son Dakika
Güncel

Futbolcuların Gözleri Dünyagöz'e Emanet

Futbolcuların Gözleri Dünyagöz\'e Emanet

Dünyagöz ile Profesyonel Futbolcular Derneği arasında gerçekleştirilen işbirliği sayesinde futbolcuların göz sağlığı kontrolleri Dünyagöz'de gerçekleşecek

13.02.2014 14:40

Dünyagöz Hastaneler Grubu ile profesyonel futbolcuları aynı çatı altında buluşturan Profesyonel Futbolcular Derneği, sporcuların göz sağlığı için önemli bir işbirliğine imza attı. Derneğe üye tüm futbolcular, düzenli göz kontrollerini Dünyagöz Hastaneleri'nde yaptırabilecek.

İş birliğine ilişkin düzenlenen imza törenine; Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ayhan Akbin, Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım, Dünyagöz Hastaneler Grubu Medikal Direktörü Prof. Dr. Kazım Devranoğlu, Dünyagöz Etiler doktorlarından Op. Dr. Nilüfer Köylüoğlu Ünal ve Op. Dr. Elvan Yalçın katıldı.

Profesyonel Futbolcular Derneği Başkanı Ayhan Akbin, Dünyagöz ile yaptıkları işbirliği hakkında şunları söyledi: "Göz sağlığı ve özellikle retina kontrolü bugüne kadar rutin sağlık kontrollerimiz arasında ihmal ettiğimiz bir alandı. Özellikle sporcular için göz sağlığının çok büyük önem taşıdığının farkındayız. Bu açıdan Dünyagöz Hastaneler Grubu ile gerçekleştirdiğimiz anlaşma son derece kıymetli. Bundan böyle derneğimizin üyesi olan tüm futbolcularının gözleri Dünyagöz'e emanet olacak. Bilinçli bir şekilde gözümüzü periyodik olarak kontrol ettirmek ve darbeler sonrası erken müdahale için Dünyagöz'e başvuracağız. Kapılarını üyelerimize ve onların yakınlarına sonuna kadar açan Dünyagöz Hastaneler Grubu'na teşekkür ediyoruz."

Dünyagöz Hastaneler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Gülferi Yıldırım bu işbirliğinin sporcu göz sağlığının korunması için atılmış önemli bir adım olduğunu vurguladı. Profesyonel Futbolcular Derneği'nin Dünyagöz'e duyduğu güvene teşekkür eden Gülferi Yıldırım, Dünyagöz'ün en son teknoloji cihazları ve uzman hekim kadrosuyla futbolcuların göz sağlığı ile ilgili her sorununa yanıt verebileceklerini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için sporun hayatımızdaki yerinin vazgeçilemez olduğunu bildiren Gülferi Yıldırım, toplantı sırasında Dünyagöz Hastaneler Grubu olarak sporcu göz sağlığı merkezi projesi üzerinde çalıştıklarının da müjdesini verdi.

Dünyagöz Etiler doktorlarından Op. Dr. Nilüfer Köylüoğlu Ünal sporcularda göz sağlığının önemine dikkat çekti ve göz sağlığının korunması için büyük önem taşıyan retina muayenesinin tüm sporcular için lisans aşamasında zorunlu hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Spor yaparken göz sağlığının tehdit altında olabileceğinin pek akla gelen bir durum olmadığını hatırlatan Op. Dr. Köylüoğlu Ünal, yumruk yiyen bir boksör ile kafa topuna çıkan bir futbolcunun gözünde oluşabilecek travmanın eş değer olabileceğini, iyi görüyor olmanın göz sağlının kusursuz olduğu anlamına gelmediğini; bireysel ya da takım oyuncusu, çocuk ya da yetişkin, lisanslı ya da lisanssız bütün sporcular için periyodik retina taramasının son derece önemli olduğunu böylece maddi ve manevi daha sıkıntılı retina tedavilerine ihtiyaç duyulmadan gerekli tedbirlerin alınabileceğini belirtti.

Op. Dr. Köylüoğlu Ünal, Profesyonel Futbolcular Derneği ile Dünyagöz Hastaneler Grubu'nun işbirliği hakkında da şu şekilde konuştu; "Bu işbirliği sayesinde sporculardan başlayarak bütün toplum nezdinde periyodik retina kontrolünün önemi konusunda farkındalık yaratmayı, aktif olarak futbol oynayan ve futbolu bırakmış sporculara hizmet vererek sağlamayı hedefliyoruz. Göz muayenesinin gözlük muayenesinden ibaret olmadığı, göz dibi muayenesinin kardiyoloji muayenesi gibi rutin olarak uygulanması ile, ihmal edildiğinde körlüğe kadar gidebilecek retina hasarlarının erken teşhis ile hasta henüz hissetmezken tedavi edilebildiği bilgisinin yayılması koruyucu hekimlik ve halk sağlığı yönünden çok önemli bir adımdır. Bu amaçla herkesin göz dibi muayenesi olmasını istiyoruz, futbolcularla başlıyoruz ".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Futbolcuların Gözleri Dünyagöz'e Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement