Gaziantep'te "Kültür Gezileri" Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Gaziantep'te "Kültür Gezileri" Sürüyor

Gaziantep\'te "Kültür Gezileri" Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının, 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kültür Gezileri sürüyor.

17.12.2013 12:07

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığının, 25 Aralık Gaziantep'in kurtuluş günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Kültür Gezileri sürüyor.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, yaptığı yazılı açıklamada, projeyle çocuklara tarih bilinci aşılamayı, özellikle Antep Savunması ve Kurtuluş Mücadelesindeki değerleri hatırlatmayı amaçladıklarını belirtti.

Dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden biri olan, kültür ve tarih kenti Gaziantep'te son yıllarda kurumlar, özel ve tüzel kişilerin, birbirinden güzel müzelerin hayata geçirilmesine katkıda bulunduğunu ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:

"Bu müzelerde sergilenen kültürel miraslarımız kentimizin kültür turizmine katkı sağlandı. Biz de çocuklara ve gençlere öncelikli olarak bu değerlerimizi anlatmak için 3 yıldır geziler düzenliyoruz. Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Antep Savunması'nın anlatıldığı 3D film sunumu ile başlayan geziler, Bey Mahallesi, Oyuncak Müzesi ve Atatürk Anı Müzesi ile devam ediyor. Büyükşehir Belediyesince tahsis edilen otobüslerle rehberler eşliğinde gerçekleştirilen gezilere katılan çocuklar ve öğretmenler uygulamadan son derece memnun."

Kasım ayında başlayan gezilere 3 haftada 4 bin 180 öğrencinin katıldığını vurgulayan Marangoz, projenin 25 Aralık'ta sona ereceğini ifade etti. - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gaziantep'te 'Kültür Gezileri' Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement